Aarhus-restaurant gør det igen: Årets Øko-kok laver mad på Hærværk

De to indehavere af Restaurant Hærværk, Rune Lund (t.v.) Emil Rask Bahr jublede over prisen og de medfølgende 30.000 kroner. Foto: Økologisk Landsforening

Aarhus-restaurant gør det igen: Årets Øko-kok laver mad på Hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århusianske Restaurant Hærværk er for anden gang løbet med titlen 'Årets Øko-kok'. Fem restauranter dystede i konkurrencen, hvor kokkene selv skulle i marken for at hive de økologiske grøntsager op af jorden.

AARHUS: I weekenden fandt konkurrencen Årets Øko-kok sted for anden gang i forbindelse med Økologisk Høstmarked på Brandbygegaard syd for Odder, og for anden gang vandt den århusianske restaurant Hærværk.

Konkurrencen går ud på at høste friske økologiske råvarer og omdanne dem til en treretters vegetarmenu foran et professionelt dommerpanel.

Efter en dyst mod Aarhus-kollegaerne Substans og Domestic samt Gasfabrikken fra Horsens og The Balcony fra Odense stod det klart, at sejren igen tilfaldt Hærværk og indehaverne Emil Rask Bahr og Rune Lund.

- Vi er meget stolte over at vinde. Det er en ægte konkurrence, som ikke er indøvet, og det kræver, at man virkelig kender sine råvarer, når man selv skal ud og hente dem i marken, siger Rune Lund i en pressemeddelelse.

Det Økologiske Spisemærke
En gratis statskontrolleret mærkningsordning for både offentlige og private spisestederSpisemærket viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske, og mærket findes i tre udgaver:

Guld: 90-100 procent

Sølv: 60-90 procent

Bronze: 30-60 procent

Se kort over steder tildelt mærket her: oekologisk-spisemaerke.dk/generelt/danmarkskort

Øko-vejen frem

Kriteriet for at deltage i konkurrencen er, at restauranterne har Det Økologiske Spisemærke i enten guld eller sølv, og hos Hærværk er guldmærket i hus, hvilket betyder, at 90-100 procent af maden og drikkevarerne på restauranten er økologiske.

- For os er økologi det eneste rigtige og vejen frem. Samtidig oplever vi, at de økologiske landmænd er passionerede og lægger stor kærlighed i produktionen. Det giver bedre råvarer. Det er fedt, at vi sammen med de andre kokke via konkurrencen her er med til at bære det økologiske budskab frem, lyder det fra Rune Lund.

Mere end 2500 professionelle køkkener i Danmark har det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze, herunder knap 250 restauranter, caféer og hoteller.

Årets Øko-kok blev afholdt af Brandbygegaard i samarbejde med Økologisk Landsforening, og næste år rykker konkurrencen videre til en ny gård, som også holder åbent til Økologisk Høstmarked. Formålet med konkurrencen er at hylde de kokke, der arbejder for at fremme økologien, samt at give inspiration til de gæster, der deltager i Økologisk Høstmarked og følger med i kokkenes arbejde fra sidelinjen.

Aarhus-restaurant gør det igen: Årets Øko-kok laver mad på Hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce