Aarhus udfordrer England: Vil slå verdensrekorden i ginsmagning

Gin spiller hovedrollen, når op mod 1000 mennesker samles til et rekordforsøg i smagning. Foto/ Sacnpix/Iris

Aarhus udfordrer England: Vil slå verdensrekorden i ginsmagning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I denne weekend sætter ginbaren Bar Plata alle sejl ind på at samle gæster nok til at slå Guinness-rekorden og dermed have verdens største ginsmagning.

AARHUS: Fordelt over tre byer slog den engelske bar The Botonist i 2016 verdensrekorden i ginsmagning. I barens hele otte afdelinger var i alt 796 gæster samlet til smagning, og dermed slog baren eftertrykkeligt den tidligere Guinness-rekord på 300 deltagere.

Den titel skal nu til Aarhus, hvis det står til ginbaren Bar Plata, der ligger under restauranten Canblau på Klostertorvet.

Lørdag 13. oktober vil baren i samarbejde med Savvaerket Event i Højbjerg forsøge at slå rekorden ved at invitere om mod 1000 gæster til ginsmagning i Savvaerkets lokaler.

- Guinness er gået med til, at vi får rekorden, hvis vi når et bestemt antal samlet under ét tag, men jeg vil ikke oplyse, præcist hvor mange det drejer sig om. Vi har dog solgt mere end 600 billetter til smagningen, og der er stadig billetter til salg, siger Claus Broberg, medindehaver af baren.

Det bliver i det hele taget en slaraffen-lørdag i ginens tegn.
Claus Broberg, arrangør

Gin som aperitif

Ginsmagningen består i sig selv af smagning af syv forskellige gin på to timer, og undervejs vil både producenter og importører fortælle løs om hver enkelt af slagsen.

- Før smagningen er der gin-marked i 11 boder med over 100 forskellige gin repræsenteret, og med i prisen er smagning af fem forskellige slags. Importørerne har bartendere med, og det er op til hver enkelt af dem, hvordan de vil imponere gæsterne i netop deres bod. Det bliver i det hele taget en slaraffen-lørdag i ginens tegn, mener Claus Broberg.

Aftenen krydres med tapas, flairing-show (bartendere der underholder med blandt andet jonglering af flasker), dj og livemusik.

- Vi gør det hele for at få gin og især anderledes gin mere ind i folks bevidsthed, for det er virkelig en gudedrik med vildt mange smagsnuancer, slutter Claus Broberg.

Læs mere om rekordforsøget og billetsalg på barplata.dk.

Aarhus udfordrer England: Vil slå verdensrekorden i ginsmagning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce