Afløseren for Café Skovbrynet er fundet: Brasseri og restaurant er på vej ved skov og vand

I denne majestætiske patriciervilla på Dalgas Avenue var der frem til julen 2017 café i stueetagen. Nu er en ny restauratør på banen, så der atter bliver liv i hele huset både morgen, middag og aften. Foto: Axel Schütt

Afløseren for Café Skovbrynet er fundet: Brasseri og restaurant er på vej ved skov og vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus-restauratøren Jürgen Frühwirth har overtaget lejemålet af villaen på Dalgas Avenue, der åbner både for offentligheden og for beboerne på Lokalcenter Dalgas.

AARHUS: For enden af Skovbrynet og Dalgas Avenue i den sydlige bydel, hvor Kongevejen møder Chr. Filtenborgs Plads, troner en hvid patriciervilla imellem skoven på den ene side og Tangkrogen og bugten på den anden.

Det kunne være hjem for en prominent person eller en virksomhed højt på strå, men huset er på kommunale hænder, og frem til december 2017 drev Aarhus Tech i fire år café i lokalerne i stueetagen. Skovbrynet hed den populære café, der bestod af elever fra skolen, der ikke havde fået praktikplads andre steder, og som tilbød måltider ikke blot til offentligheden, men også til naboerne på Lokalcenter Dalgas. Det kneb dog til sidst med at finde elever nok, og cafélokalerne har siden stået tomme i et lille års tid.

Nu har en ny lejer meldt sig banen, 39-årige Jürgen Frühwirth, der tidligere har haft en håndfuld restauranter i byen, senest Früd NO16 på Europaplads. Til november åbner han "Früd Brasseri & Restaurant" i patriciervillaen og vil på samme måde som Café Skovbrynet ikke blot holde åbent for offentligheden, men har også forpligtet sig til at tilbyde en prisreduceret frokost til de ældre beboere på lokalcentret.

- Specialprisen gælder alle tilknyttet Sundhed & Omsorg, det vil sige alle lokalcentrenes beboere og brugere og dem, de måtte have med. Man skal bare være forberedt på, at den daglige ret er tilpasset ældre mennesker, så den både er lidt mindre og lidt lettere end normalt, fortæller Jürgen Frühwirth.

Früd Brasseri & Restaurant
Dalgas Avenue 54, 8000 Aarhus C

Morgenmad
Mandag til søndag

Frokost
Mandag til lørdag

Aftensmad
Torsdag til lørdag Senere åbnes for fællesspisning hver onsdag

Restaurant med 70 siddepladser, terrasse med udsigt og have

Åbner medio november

Velkendt koncept

Den daglige frokostret er dog blot en lille del af den samlede forretning, der rykker ind i villaen.

Aftenerne torsdag til lørdag byder på et - for kendere af restauratøren og hans tidligere restauranter - velkendt koncept, hvor man i et bestemt tidsrum betaler for en trerettersmenu med vin ad libitum.

- I modsætning til tidligere bliver det ikke flere slags vin på buffet, men en tilpasset vinmenu, som tjenerne serverer ved bordene. Ellers er det stort set det samme med både velkomstdrink og appetizers samt kaffe og avec, oplyser Jürgen Frühwirth.

Senere på året indfører restauratøren også fællesspisning af moules frites om onsdagen til forholdsvist lave priser, hvor både beboerne fra lokalcentret, deres familier og resten af offentligheden kan være med.

Fransk på flere måder

Det er et års tid siden, Jürgen Frühwirth, der netop er blevet far, sidst var involveret i en restaurant i Aarhus, og det år har han blandt brugt på at rejse verden rundt med sin kæreste for at hente inspiration.

- Vi kiggede efter, hvor vi gerne ville bo, og kom frem til, at vi ville blive i Aarhus, hvor vi kunne lave et fransk brasseri-koncept som det her, et hus for alle, hvor jeg kunne udfolde mig kreativt, og hvor jeg stadig kunne finde tid til familien, forklarer han.

Brasseri-konceptet involverer også morgenmad hver dag efter fransk forbillede med "lidt, men godt", for eksempel kaffe og croissant, blødkogt æg og en kop kaffe.

Til frokost bydes der på enten a la carte eller, igen efter fransk model, på en såkaldt business-lunch med tre retter til en bestemt pris.

Husets mange muligheder og placeringen ved skov og vand vil Jürgen Frühwirth forsøge at udnytte på bedste vis.

- Det ligger jo helt fantastisk, og vi bliver et oplagt sted for de mange, der dagligt går tur ved Tangkrogen, og vi vil lægge prisniveauet, så de fleste kan være med. Vi vil bruge vores have til for eksempel en kop kaffe eller en lille ret, vi vil bruge terrassen med udsigt til lystbådehavnen til spisning - og næste år vil vi også åbne selve haven for en billig bid mad. Det er meget vigtigt for mig at kunne udnytte udearealerne året rundt, og derfor har jeg også investeret i fire tyske strandstole med indbygget varme, siger han.

Früd Brasseri & Restaurant åbner efter planen midt i november og får plads til 70 spisende gæster indenfor og cirka det samme ude.

Afløseren for Café Skovbrynet er fundet: Brasseri og restaurant er på vej ved skov og vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce