Anmeldelse: Krohygge i højsædet

Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro


Anmeldelse: Krohygge i højsædet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Resultatet stod ikke helt mål med ambitionerne på Nørre Vissing Kro.

Det blev tidligt mørkt på denne aften med småregn og blæst. Efteråret var kommet til Danmark. Vi havde bestilt bord på Nørre Vissing Kro. Vi blev mødt med varme og lys, da vi trådte ind på kroen, modtaget venligt og ledsaget til vores bord i pejsestuen med udsigt til det åbne køkken. Bordene var fint dækket. Hvide duge, levende lys og smukke blomsterarrangementer på alle bordene - rigtig krohygge.

Kroens placering tæt på det naturskønne Midtjyske Søhøjland giver gode muligheder for at kombinere et besøg på kroen med en dejlig gåtur i den smukke natur. Vi havde indlogeret os i nærheden af kroen og brugte den efterfølgende dag til en dejlig vandretur omkring Mossø.

Store ambitioner i køkkenet

Nørre Vissing Kro lover på sin hjemmeside, at »restaurantens kogekunst tilhører uden tvivl den gastronomiske elite i det danske kongerige«. Det skulle testes denne efterårsaften.

Kroen tilbyder en sansemenu med op til seks retter. Til menuen kan der vælges vin eller den sunde version, hvor der serveres saft og juice. Min gæst denne aften havde tilbudt sig som chauffør og som testperson af menuen med saft og juice. Anmelderen påtog sig det hårde job med bedømmelse af vinmenuen. Vi studerede menukortet og besluttede at give os i kast med sansemenuens seks retter. Lækkert friskbagt brød med smør blev serveret, så snart vi havde sat os tilrette. Restauranten var fyldt med gæster. Der var travlhed i køkkenet, hvor en enkelt kok servicerede gæsterne. Det gav en del ventetid mellem de enkelte retter.

Vi indledte vores måltid med skaldyr, mango, kokos, majs og ananasmarinade. Til vores overraskelse var det en kold servering - lidt for kold, nærmest som hentet lige ud af køleskabet. Skaldyrene var behandlet med forskellig nænsomhed. Rejerne, stadig med skal på det yderste stykke af halen, var perfekte. Derimod havde både blåmuslinger og kammuslingerne fået for meget varme og som følge deraf en lidt gummiagtig konsistens. Gæsten fik serveret en druesaft, som skulle fortyndes med vand efter egne smagsløg. Druesaften faldt i gæstens smag. Den hvide vin var spansk, en Los Navales 2015 fremstillet på 100 procent Verdejo druer. Oplevelsen var en »flad« vin med karakter af, at have været åben et døgn eller to. Det var desværre tilfældet med de to første hvide vine, der blev serveret.

Første servering blev efterfulgt af Vesterhavsfisk med variation over gulerod, orange og citronverbena. Fisken var skærising - perfekt tilberedt, saftig og fin. Garnituren, som nævnt variation over gulerod blandt andet en strimmel gulerod skåret på mandolinjern. Anmelderen havde foretrukket skiven skåret endnu tyndere. Rettens smagselementer var i balance og god. Til gæstens fisk blev der serveret hyldeblomstsaft fra Brødrene Adelhardt i Ribe og til anmelderen en Las Cuadras Blanco lavet på druerne Chardonnay, Pinot blanc og Muskat.

Frilandsgris og gråand

Tredje forret var brioche burger med frilandsgris, andelevermousse med portvin og chutney af tørret frugt. Fin servering med en lille burgerbolle, pulled pork, små stykker abrikos, syltede rødløg og chilidressing. Sidstnævnte var for kraftig til den fine andelevermousse, som rundhåndet var strøget ud på tallerkenen. En forret med mange smagselementer, anmelderen havde fortrukket andelever og »pulled pork«, hver for sig. Til gæsten blev der serveret tranebærsaft fra Ribe. Hovedparten af safterne var fra Adelhardt i Ribe. Gode produkter hvor producenten satser på økologisk frugtsaft og økologisk rørsukker uden tilsætning af kunstige ingredienser. Anmelderen fik en stort glad rosévin Torres Mas Rabell 2015. Det skal fremhæves, at der ikke spares på udskænkningen på Nørre Vissing Kro.

Hovedretten denne aften var gråand, rodfrugter, græskar, svampe og brombærsauce. Gråanden var ved gennemskæringen fin rosa, nærmest rød, det lovede godt. Desværre var oplevelsen i munden en anden, dele af brystet var tørt, mindre end halvdelen have saft og konsistens, som vildand rettelig fortjener. Tilbehøret til den grove side. En ikke-skrællet rod som topping på svampe og græskar. De tilhørende råstegte kartofler, havde fået rigeligt, men var smagsmæssigt i orden. Brombærsaucen var rettens bedste element. Gæsten fik serveret endnu en saft fra Ribe denne gang solbær - god smag. Vi havde forventet en del mere kreativitet på Nørre Vissing Kro, end blot at åbne en række færdigfremstillede safte i sodavandsflasker. Til anmelderen blev der serveret en rød australsk Penfolds Private release 2015, et godt glas vin, som i dette tilfælde blev åbnet ved bordet og skænket generøst.

Ost, aftenens højdepunkt

De øvrige gæster var begyndt at forlade restauranten, inden vi fik osten serveret. Samtalerne mellem gæsterne og tjeneren gav indtryk af, at flere gæster havde kombineret en overnatning på kroen med en middag i restauranten. Flere valgte at tage kaffen med på værelset, hvilket betød lidt hurtigere serveringer sidst på aftenen. Vi fik en fint tempereret Fourme d`Ambert. En fransk ost hvis historie går mere end 1000 år tilbage i tiden. Osten har navn efter sit oprindelsessted den lille by Ambert i det smukke Auvergne i Midtfrankrig. Fourme d`Ambert er en mild blåskimmelost med pikant smag fra den blå skimmel dertil et strejf af nødder. Tilbehøret var lakridscreme, Madagaskar peber, pære og rucola samt mere af det lækre brød. Vi kunne begge lide matchet mellem peber og pære fra Fyn, ifølge tjeneren - plukket af ejerens kone. Vi kunne godt have undværet lakridsen. Til osten fik gæsten serveret en drink med appelsinjuice og Crème de cassis-sirup. Den første servering, som ikke blot kom fra en færdigfremstillet saft. Det glædede min gæst. Anmelderen fik endnu en vin fra Torres i Spanien en Gran Coronas Reserva Cabernet Sauvignon 2012. Et godt glas rødvin. Anmelderen er ikke tilhænger af kombinationen, ost og rødvin. Tanninerne i vinen gjorde ikke noget godt for denne særdeles velsmagende ost.

Det søde

Vi var som de absolut sidste gæster i restauranten nået frem til desserten. At det var tid til dessert, blev vi gjort opmærksomme på, da kokken, som var i fuld sving med oprydningen i det åbne køkken, råbte til tjeneren: »Er de klar til desserten« - og det var vi.

Menuen lokkede med chokoladetrøffelkage, sveskeblommer, hasselnødder og polynesisk vaniljeis. Isen var rigtig dejlig og med god vaniljesmag, sveskeblommerne var dejligt tilbehør og kagen lidt til den tørre side. Gæsten fik endnu engang en saft fra Ribe, denne gang med hindbær smag. Minderne gik tilbage til barndommens hindbærbuske, som de skriver på Brdr. Adelhardts hjemmeside. Anmelderens dessertvin var en 2013 Chateau Martillac, et dejligt glas dessertvin fremstillet på druer ramt af »den ædle råddenskab« - Botrytis. Anmelderen ville have fortrukket et glas af denne vin til den blå ost. De havde sandsynligvis klædt hinanden.

Denne aften nåede vi desværre ikke i nærheden af den gastronomiske elite. Vi have en meget hyggelig aften i selskab med kroens øvrige gæster, den venlige afslappede tjener i »blue jeans«, en sød charmerende ung tjenerelev og kokken i det åbne køkken. De gastronomiske højdepunkter var der desværre langt imellem. Den samlede regning blev på 2.290 kroner for to seks retters sansemenuer, en saft- og en vinmenu. Denne aften var der ikke overensstemmelse mellem pris og kvalitet. Vi lander på tre stjerner for en aften, hvor enkelte retter havde gode smagselementer; men især krohyggen var i højsædet.
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Fotos: Kim Haugaard
Fotos: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro
Foto: Kim Haugaard

Anmeldelse: Krohygge i højsædet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce