Anmelderrost Aarhus-restaurant trykker på pauseknappen: Gæsterne svigtede

Restaurant Carmel lukker på ubestemt tid. Foto: Michael Svenningsen

Anmelderrost Aarhus-restaurant trykker på pauseknappen: Gæsterne svigtede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af gode anmeldelser fra både medier og gæster er det foreløbig slut med restaurant i tidligere missionshus.

AARHUS: Der var store planer tilbage i maj 2017, da det tidligere missionhus Carmel på hjørnet af Nørre Allé og Klosterport åbnede som hotel og restaurant.

I bygningens enorme og majestætiske festsal, hvor Indre Mission gennem mere end 80 år holdt organisationens fester, skulle restaurant og dansesalon være det nye både New York, Paris og London i Aarhus.

Indretningen og ambitionerne var der ikke noget i vejen med, men gæsterne svigtede, og efter en kort lukkeperiode genåbnede restauranten - nu uden dansesalon. Hidtil havde Kenny Jess Brandt stået for driften, men den overtog ejeren af bygningen Jørn Tækker selv og ansatte i stedet Kenny Jess Brandt som restaurantchef.

Madredaktionen på denne avis var begejstret og kastede fem stjerner efter Restaurant Carmel i en madanmeldelse, og på samme måde fik restauranten god kritik fra gæsterne selv.

Men lige lidt hjalp det, restauranten kom aldrig helt op at køre, og nu har indehaver af Huset Carmel, Jørn Tækker, taget konsekvensen og sat alt - udover hoteldrift - på pause.

- Jeg må bare erkende, at det saftsuseme er vanskeligt og dyrt at drive en restaurant med ambitioner, og at jeg ikke kan blive ved at lægge så mange penge i projektet, når der ikke kommer nok gæster, siger han til Århus Stiftstidende.

Jeg må bare erkende, at det saftsuseme er vanskeligt og dyrt at drive en restaurant med ambitioner.
Jørn Tækker, indehaver af Huset Carmel
Festsalen i Huset Carmel er et fantastisk sted, men et sted, hvor det tilsyneladende er svært at drive restaurant. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Festsalen i Huset Carmel er et fantastisk sted, men et sted, hvor det tilsyneladende er svært at drive restaurant. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Reklame uden virkning

AaRestaurant Carmel indførte i anden omgang - udover den almindelige restaurantdrift - et såkaldt folkekøkken.

Det betød, at restauranten hver onsdag blev omdannet til et lokale med langborde, hvor man kun kunne købe en billig dagens ret.

- Det kørte ret godt, men fungerede mest som et markedsføringsarrangement for at få flere gæster de andre dage. Det lykkedes ikke rigtig, så nu har jeg sat driften på pause, indtil jeg finder ud af, hvad der skal ske. Måske skal det være en restauratør udefra, der skal drive restauranten, men jeg er ret kritisk, fordi huset er så smukt, som det er, og fordi vi ikke kan bruge lokalet som et festlokale af hensyn til hotelgæsterne, forklarer Jørn Tækker.

Netop hoteldriften er Jørn Tækker godt tilfreds med, og derfor har han på kort sigt en plan om at udvide fra 14 til omkring 20 værelser.

- Det er rigtig ærgerligt, at restaurantdelen ikke kan køre, men til gengæld fortsætter jeg hoteldriften, hvor vi har et godt koncept, der fungerer, og hvor vi har en god belægning, slutter han.

Det tidligere missionshus fortsætter som hotel og udvider endda med flere værelser. Foto: Axel Schütt
Det tidligere missionshus fortsætter som hotel og udvider endda med flere værelser. Foto: Axel Schütt

Anmelderrost Aarhus-restaurant trykker på pauseknappen: Gæsterne svigtede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce