Bæredygtig café åbner i ny Risskov-bydel: Folk skal føle sig hjemme

Den kommende café i Risskovbrynet vil hovedsagligt have studerende som målgruppe grundet de mange studerende i området. Alle er dog mere end velkomne til at slå vejen forbi, oplyser Dorthe Kern. Foto: Dorthe Kern.

Bæredygtig café åbner i ny Risskov-bydel: Folk skal føle sig hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Risskovbrynet får en café, når Dorthe Kern slår dørene op for Mad-Glad.

AARHUS: Bæredygtighed, økologi og hjemlig hygge.

Sådan lyder Dorthe Kerns mantra, når hun skal prøve at beskrive sin kommende café i Riskovbrynet, Mad-Glad. Caféen åbner 13. august, og kommende kunder kan glæde sig til at sætte tænderne i moderne mad som for eksempel chia-grød, mandelmælk og cashew/hokkaido hummus med frisk koriander.

Det er dog ikke kun moderne anretninger, der vil blive langet over disken på Møllehatten 32. Det vil også være muligt at kunne få klassikere som crossainter, toast med skinke og ost samt røræg. Fællesnævneren for alle anretningerne på caféen er, at der kan forventes høj kvalitet med udgangspunkt i et spritnyt koncept.

- Vi vil servere god mad, der er basseret på bæredygtighed og økologi. Vores koncept er, at kunderne selv skal krydse af, hvilke retter de ønsker til morgenmad eller brunch. Dét er lidt atypisk i forhold til andre caféer, hvor du ofte får serveret en forudbestemt brunchtallerken, siger Dorthe Kern til Århus Stiftstidende.

Det er vigtigt at føle sig hjemme, hvorfor Dorthe Kern har brugt meget energi på indretnignen af caféen. Foto: Dorthe Kern.
Det er vigtigt at føle sig hjemme, hvorfor Dorthe Kern har brugt meget energi på indretnignen af caféen. Foto: Dorthe Kern.

Hygge i højsædet

Den sidste del af Dorthe Kerns mantra - hjemlig hygge - kommer til at gennemsyre hele caféen. Stole i forskellige farver, planter i alverdens afkroge, finurlige vægbilleder og lamper med hyggebelysning er alle elementer, som Dorthe Kern har brugt for at skabe en afslappende atmosfære. Derudover vil hun gerne lave events, så folk har lyst til at komme forbi - og blive hængende.

- Det er rigtig vigtigt for mig, at kunderne føler sig hjemme i dette afslappede miljø. Studerende skal have lyst til at komme forbi med deres computer og lave skolearbejde. Men der skal også være plads til social hygge. Jeg vil prøve at lave nogle events om fredagene, hvor der bliver spillet livemusik, og folk kan nyde en fadøl eller kop kaffe, siger Dorthe Kern.

Den nye café kommer til at servere morgenmad, brunch og frokst. På sigt er det også meningen, at klassiske aftensmadsretter skal kunne købes. Foto: Dorthe Kern.
Den nye café kommer til at servere morgenmad, brunch og frokst. På sigt er det også meningen, at klassiske aftensmadsretter skal kunne købes. Foto: Dorthe Kern.

Tag mors mad med hjem

Selv om caféen ikke er åbnet endnu, har Dorthe Kern allerede store planer for fremtiden. Hun har planer om på sigt at udvide sit nuværende menukort med traditionelle aftensmadsretter som for eksempel boller i karry. Hun har nemlig ét bestemt segment i tankerne - studerende.

- De studerende er klart med i mine overvejelser. Det gælder dels prisen, men jeg vil også gerne spørge dem, hvilke retter de efterspørger. På sigt vil jeg også udvide mit menukort, så de studerende kan få "mors mad" - enten i selve caféen eller som take-away, lyder det fra Dorthe Kern.

Bæredygtig café åbner i ny Risskov-bydel: Folk skal føle sig hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce