Den danske grillpølse er udfordret: Plantepølsen er på vej

Foto: Salling Group

Den danske grillpølse er udfordret: Plantepølsen er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligesom hakkekødet er blevet det, bliver Danmarks ukronede sommer-nationalspise grillpølsen nu også udfordret af en 100 procent plantebaseret af slagsen.

AARHUS: Åh, du dejlige sommer! En kold fra køleren og en ristet fra grillen. Så bliver det vel næppe mere dansk og dejligt.

Alligevel er der nu nogen, der vover at udfordre den perfekte danske grillpølse med det rigtige knæk, og hvad skal det nu betyde!?

Men tag det bare helt roligt. Foreløbig er der ingen, der har tænkt sig at forbyde pølsen, det er tværtimod nogen, der har tænkt sig at gøre den mere klimavenlig ved at lave den uden kød. Altså helt uden kød. Og med ærter i stedet.

- Pølser på grillen og en ristet hotdog har en stor plads i de danske madhjerter, så pølserne skal man kun udfordre, hvis man virkelig gør sig umage. Derfor har vi brugt lang tid på et grønt alternativ, som mange ønsker sig. Det er blevet til en 100 procent plantebaseret grillpølse, som ikke bare har den helt rigtige smag, men også det helt rigtige knæk, mener Henrik Lund, direktør i Randers-baserede Naturli' Foods, der har udviklet plantepølsen.

Plantepølsens indhold
  • Til skindet er der brugt natriumalginat, som er udvundet af alger, hvilket angiveligt giver et godt knæk, når man bider i den
  • Andre ingredienser er: Vand, tekstureret ærteprotein, tomat, kokosolie, rapsolie, hvedegluten, løg, hvidløg, kartoffelstivelse, fermenteret dekstrose, stabilisator (natriumalginat, methylcellulose), salt, krydderiblanding, champignonekstrakt, røgsalt, calciumclorid
  • Kan indeholde spor af soja


Ordforklaring:
  • Natriumalginat: Et naturligt stof udvundet fra brunalger
  • Tekstureret: Efterbehandlet så det bliver kruset
  • Fermenteret: Gæret
  • Dekstrose: Et sukkerstof
  • Methylcellulose: Renset cellulose. Cellulose er et naturligt sukkerstof
  • Calciumclorid: Calcium-saltet af saltsyre
Den klassiske hotdog kan stadig se sådan ud, men kødpølsen er skiftet ud med en plantepølse. Foto: Salling Group
Den klassiske hotdog kan stadig se sådan ud, men kødpølsen er skiftet ud med en plantepølse. Foto: Salling Group

Farsens efterfølger

Naturli' Foods oplever i øjeblikket stor succes med at lancere nye plantebaserede produkter - de fleste husker nok, da plantefarsen kom sidst i 2017 og blev en alvorlig udfordrer til hakkekødet i køledisken.

Det husker også Salling Group, der står bag kæderne Føtex, Netto og Bilka, som forhandler plantefarsen.

- Farsen har kunderne i høj grad taget til sig. Jeg har derfor gode forventninger til, at plantepølserne også får en varm modtagelse her op til grillsæsonens start, siger Line Nørgaard Jensen, indkøber i Salling Group, i en pressemeddelelse.

Salling Group oplyser, at den i disse år oplever en vækst på omkring 30 procent på de plantebaserede fødevarer.

Den nye grønne grillpølse er blevet testet i det virkelig liv, nemlig fra en dansk klassisk pølsevogn i København, hvor forbipasserende har smagt og øvet sig i nye øgenavne til pølsen.

- Den grønne pølse har bestået en vigtig optagelsesprøve i pølsevogne, hvor den fik ros for både smag og knæk, siger Henrik Lund.

Plantepølserne kan købes i Salling Groups butikker fra fredag 22. marts.

Grillpølsen er en ukronet nationalspise, især om sommeren. Nu kan man få den 100 procent plantebaseret. Foto: Salling Group
Grillpølsen er en ukronet nationalspise, især om sommeren. Nu kan man få den 100 procent plantebaseret. Foto: Salling Group

Den danske grillpølse er udfordret: Plantepølsen er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce