Godt nyt til italofile: Nyt osteria åbner i Jægergårdsgade

På trods af den enkle indretning på Prezzemolo, mærker man med god hjælp fra Marco Di Giuseppe den italienske stemning i det lille lokale. Foto Michael Svenningsen

Godt nyt til italofile: Nyt osteria åbner i Jægergårdsgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I næste uge åbner det italienske osteria Prezzemolo som det nyeste skud på Jægergårdsgade-stammen.

AARHUS: Traditionelt er et italiensk osteria et udskænkningssted med fokus på vin og nogle gange lidt let, medfølgende mad - på rangstigen lige under et trattoria med mere forskelligt mad, som igen ligger under en klassisk restaurant med et langt bredere udvalg inden for både mad og drikke.

I dag er grænserne mere løse, og det kan være svært for en dansker at kende forskel på osteria og trattoria, men fælles for dem begge er netop det uformelle, den enkle mad og det mindre udbud af drikkevarer. De største elskere af Italien, de såkaldt italofile, kan nok finde nuanceforskellene, og det får de nu mulighed for, når et nyt osteria åbner i Jægergårdsgade.

Prezzemolo hedder det - eller persille på dansk - og det er den 39-årige italiener Marco Di Giuseppe, der står bag.

- Hvorfor det hedder persille? Det ved jeg egentlig ikke, jeg har bare haft det i hovedet fra starten, og jeg har hele tiden syntes, at det lyder godt, griner han.

Marco Di Giuseppe er egentlig uddannet filosof i hjemlandet, men har boet i Danmark de sidste 12 år, har uddannet sig til kok og arbejdet som køkkenchef på Café Viggo i fem år.

- Jeg fandt ud af, at det var sjovt også at arbejde med hænderne, og efter jeg havde lært en masse, følte jeg mig klar til at få mit eget, fortæller han til Århus Stiftstidende.

Århus: Ny italiensk restaurant Prezzomolo i Jægergårdsgade. Foto Michael Svenningsen
Foto Michael Svenningsen
Marco Di Giuseppe får en stor del af sine varer direkte fra leverandører i hjemlandet Italien, og med menukortet følger et landkort, så gæsterne kan se, hvor de forskellige varer kommer fra. Foto: Michael Svenningsen
Marco Di Giuseppe får en stor del af sine varer direkte fra leverandører i hjemlandet Italien, og med menukortet følger et landkort, så gæsterne kan se, hvor de forskellige varer kommer fra. Foto: Michael Svenningsen

Revideret plan

Egentlig var det en takeaway-biks, Marco Di Giuseppe i første omgang havde tanker om, men en lokaleaftale gik i vasken, og i stedet blev han tilbudt det nuværende og større i et nybyggeri i Jægergårdsgade, hvor han er blevet nabo til Lagkagehuset på den ene side og værtshuset Den Gamle Høker på den anden.

Facaden på Prezzemolo imellem de to meget forskellige naboer består stort set kun af vinduer, hvilket giver masser af lys i det lille, spritnye lokale samt en bred udsigt til den pulserende trafik udenfor.

Indenfor står Marco Di Giuseppe selv i køkkenet, mens ansatte klarer serveringen. Eller det vil sige, det gør de ikke helt endnu, for selvom osteriaet sådan set var klar til start allerede i november sidste år, måtte den vordende restauratør finde al sin italienske tålmodighed frem og bare vente, da der manglede en ibrugtagningstilladelse fra kommunen. I starten af januar kom den så, og nu er Prezzemolo endelig klar til at tage imod gæster.

- Med mit menukort med forskellige salater, pastaretter samt kød- og fiskeretter vil jeg gerne vise, at der findes andet fra Italien end lasagne, carpaccio og tiramisu. Jeg laver retter med bare få elementer, men til gengæld den bedste kvalitet jeg kan finde i Italien. Inspirationen er det italienske, rustikke landkøkken, og jeg prøver for så vidt muligt at holde varerne økologiske, selvom økologi kan være svært at finde i Italien, siger Marco Di Giuseppe.

Prezzemolo slår dørene op første gang tirsdag 16. januar og holder åbent til både frokost og aften.

Prezzemolo holder til i et nybyggeri i Jægergårdsgade. Foto: Michael Svenningsen
Prezzemolo holder til i et nybyggeri i Jægergårdsgade. Foto: Michael Svenningsen

Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen

Godt nyt til italofile: Nyt osteria åbner i Jægergårdsgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce