Klassisk og moderne i Guldsmedgade: Ny pizzarestaurant blander surdej med Brooklyn-stil

Kæresteparret Jakob Kristian Sørensen og Stine Ilona Eilertzen står bag Il Locale i Guldsmedgade, der har surdejspizzaer med tynde og sprøde bunde på kortet. Foto: Axel Schütt

Klassisk og moderne i Guldsmedgade: Ny pizzarestaurant blander surdej med Brooklyn-stil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus har fået et nyt og moderne pizzeria, der mikser dansk surdej med New York-italienernes bagestil.

AARHUS: Guldsmedgade har fået ny pizzarestaurant. I lokalerne, der før kortvarigt husede først Bar'Tapas og siden endnu mere kortvarigt Burger Brothers, er de unge restauratører pist forsvundet, og lejemålet er kommet i andre og tilsyneladende mere erfarne hænder.

Navnet er ændret til "Il Locale", italiensk for den lokale, og på menuen står en vaskeægte klassiker fra støvlelandet, nemlig pizza.

Helt klassisk er udgaven på Il Locale dog ikke, forklarer indehaver Jakob Kristian Sørensen, der har åbnet restauranten med sin kæreste Stine Ilona Eilertzen og lillebror Nikolaj Kristian Sørensen Nørgaard.

- Det er de italienske immigranters version af pizzaen, som man finder i New York, særligt i Brooklyn og The Bronx. Den synes jeg har manglet på markedet her i Aarhus, siger han.

Il Locale
  • Guldsmedgade 36, 8000 Aarhus C
  • illopizza.dk
  • 10 pizzaer på kortet - prisniveau 80-135 kr.
  • Mulighed for glutenfri og/eller vegansk pizza
Jakob Kristian Sørensen er 46 år og uddannet kok. Han har tidligere haft bod på Northside inspireret af de berømte jødiske falafler i Marais-kvarteret i Paris. Samtidig har han i de sidste 10 år leget med opskriften på en pizzabund, som nu endelig er klar til at blive langet over disken. Foto: Axel Schütt
Jakob Kristian Sørensen er 46 år og uddannet kok. Han har tidligere haft bod på Northside inspireret af de berømte jødiske falafler i Marais-kvarteret i Paris. Samtidig har han i de sidste 10 år leget med opskriften på en pizzabund, som nu endelig er klar til at blive langet over disken. Foto: Axel Schütt

Lang hævning

Menukortet er enkelt og består af 10 forskellige pizzaer samt lidt antipasti og enkelte desserter.

Selve pizzadejen er lavet med surdej, bunden er tynd og sprød, og de fleste ingredienser hentes hjem direkte fra småproducenter i Italien.

- Så fås det faktisk ikke bedre, mener Jakob Kristian Sørensen.

- Dejene hæver i minimum tre døgn, hvilket udvikler smagen endnu mere. Selve topping-delen er noget mindre regelbundet end den konservative italienske baggårdspizza, men uden det bliver mærkeligt eller helt vildt eksperimenterende. Det er mere immigranttilgangen, hvor man kommer med sin bedstemors opskrifter, møder nyt og tager det ind, men med sund fornuft.

Jakob Kristian Sørensen nævner som eksempel en pizza med gedeost, honning og hasselnødder, men også klassikeren Hawaii, som altid har delt vandene på grund af de medfølgende ananas.

- Folk sagde, vi ikke måtte lave den, men der har jeg en rebelsk side, hvor jeg gør det modsatte. Så nu er den på, men i en udgave med bøffelmozzarella og en puré af ananas.

Gaden hitter

46-årige Jakob Kristian Sørensen er uddannet kok, men er også både forfatter og fotograf. Hans kæreste er kaospilot og filmskaber, og mens lillebroren skal stå for økonomien, er det kæresteparret der er at finde i den nyåbnede restaurant.

Og på trods af de tidligere restauratørers bøvl med at få det til at køre rundt, er den nye restaurant-trio ikke bekymret.

- I mine øjne er Guldsmedgade ved at boome som madgade, ligesom Jægergårdsgade har gjort det. Vi er efterhånden en super god flok samlet i gaden, og vi har allerede et godt naboskab og samarbejde. Så vi er slet ikke nervøse, konstaterer Jakob Kristian Sørensen.

Il locale holder åbent alle ugens dage om aftenen, samt til frokost lørdag og søndag.

Klassisk og moderne i Guldsmedgade: Ny pizzarestaurant blander surdej med Brooklyn-stil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce