Læserbrev: Hvem skal være madeksperter i 2019?

Jakob Clausen. Clausens Fiskehandel. Foto: Flemming Krogh

Læserbrev: Hvem skal være madeksperter i 2019?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakob Clausen, direktør for P. Clausens Fiskehandel, håber at 2019 bliver året hvor der bliver skiftet ud i korpset af madeksperter.

Man kan ikke komme udenom, at noget af det mest omtalte i det dejlige år 2018 var fødevarer - bæredygtighed, skånsomhed, miljøsikkerhed, mærkninger og mange andre fine udtryk, blev der brugt om det emne, der omhandler det, vi putter i munden for at overleve.

Men blev der overhovedet snakket om kvalitet? Blev der taget højde for, hvem der skulle formidle og sælge disse bæredygtige, "sikkerhedsgodkendte" spisevarer, eller talte vi blot mærker og ordninger? Og hvem talte om fødevarerne - eller sagt på en anden måde - hvem blev hørt? Det var i hvert fald ikke specialbutikkerne. Nej, det var de store "drenge" med reklamemoneterne og den vakuumpakkede torskefilet med "den blå fisk" på indpakningen. Dem, der ikke skal bruge en specialist til at sælge en vare, men som kun kan gemme sig bag et mærke som MSC, ASC, økologi, og jeg kan blive ved.

Vi drukner i mærker, der prøver at fortælle os, hvad vi skal spise, og hvad vi ikke skal spise, men vi mangler fagfolk, der rent faktisk ved, hvad kvalitet er i en rigtig råvare, og hvad vi som menneske skal putte i munden for rent faktisk at overleve.

Vi bliver overfaldet fra alle sider af eksperter, der har læst sig til, hvad der er godt for os - sojaprodukter, kunstigt plantekød, insekter osv., osv., men sjældent bliver ordet givet til ham, der knokler for at producere ordentlige råvarer og egentlig bare gerne vil have lov til at sælge en god kvalitet til en forbrugervenlig pris. Nej, man skulle have læst videre, hvis man vil have noget at skulle have sagt. Det er ikke nok at arbejde i en specialbutik og rent faktisk gå op og ned ad madvarer, man kan stå inde for. For lige pludselig kommer der endnu en "idé" fra en akademisk "bedrevidende", der aldrig har arbejdet inden for faget, men som har læst, at "sådan skal vi gøre", og så skal de andre makke ret. Det er helt forkert.

Lad 2019 være det år, hvor eksperterne rent faktisk er de folk, der arbejder med råvaren, og som sætter pris på kvaliteten! Ikke dem, der bare vil have et nemt værktøj til at sælge en vare, eller som bare gerne vil have deres navn i avisen.

Rettere sagt, så skal vi have respekten tilbage til grønthandleren, slagteren, bageren, fiskemanden og alle de andre eksperter, der ved, hvad de taler om!

Læserbrev: Hvem skal være madeksperter i 2019?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce