Michelin-kok laver eksklusiv restaurant i egen spisestue

Allan Poulsen har været på adskillige toprestauranter og har været med til at modtage adskillige priser og stjerner. Nu åbner han med tårnhøje ambitioner restaurant i sin egen spisestue. Foto: Annelene Petersen

Michelin-kok laver eksklusiv restaurant i egen spisestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michelin-kokken Allan Poulsen med en fortid på Mejeriet på Vilhelmsborg åbner egen restaurant. I sit hjem i Solbjerg.

SOLBJERG: Michelin-stjerner og pris for Nordens bedste restaurant. Køkkenchef og kok på adskillige toprestauranter. Henne Kirkeby Kro og Nimb. Udland og indland.

Den 37-årige nordjyske stjernekok Allan Poulsen har prøvet det meste, senest som restauratør i samarbejde med Martin Lemvig på Mejeriet på Vilhelmsborg lidt syd for Aarhus. Det eventyr har han trukket sig fra, men han bliver i det århusianske opland, for små 10 kilometer længere sydvestpå i Solbjerg har han slået sig ned, og her venter næste eventyr.

I den lille by med små 4000 indbyggere åbner han til september sin helt egen restaurant. Og af alle steder gør han det i sin egen spisestue. Erfaringsmæssigt er det langt fra billigt at drive en restaurant, konstaterer han, og ved at drive den i privaten håber han, at økonomien kan komme til at hænge fornuftigt sammen.

- Desuden er mad min vigtigste udtryksform, og der findes nok ikke et bedre sted at udtrykke mig end i mit eget hjem og min egen spisestue, forklarer han.

Noorrm og Lille N
Noorrm
Åbner 1. september i Solbjerg.

Har ét bord med plads til op til 12 personer - flere små selskaber sidder sammen.

Konceptet er nordiske råvarer på højt niveau. Ca. 20 serveringer for 2200 kr.

Lille N
Åben fra 1. juli og fem uger frem i Samsø Madkulturhus i Tranebjerg.

Konceptet er som På Noorrm, men nedskaleret, mere sommerligt og til billigere priser.

Se mere på LilleNs facebookside. (Siden bliver til Noorms efter sommer)

Ét bord, 12 stole

Restauranten får kun et enkelt bord med plads til op til 12 personer. Man sidder dermed til bords med andre, der har bestilt, og det er en af de ting, der med vilje gør restauranten anderledes end andre.

- Selv om man sidder ved ét stort bord, kan man fint skabe sit eget rum, hvor man ikke nødvendigvis behøver at tale med de andre ved bordet. Men muligheden for at møde nye mennesker og skabe nye relationer er absolut til stede, hvis man er åben for det, siger Allan Poulsen.

Stjernekokken har tårnhøje ambitioner for restauranten, der i omkring 20 serveringer for et par tusind kroner per næse bliver et udstillingsvindue for det bedste af det bedste, det nordiske køkken kan præstere.

- Selv om jeg er lært op med fransk mad, er min interesse hovedsageligt inden for de allerbedste skandinaviske råvarer, så det er den måde, jeg laver mad på - dog uden at være fanatisk, siger han.

Der findes nok ikke et bedre sted at udtrykke mig end i mit eget hjem og min egen spisestue.
Allan Poulsen, Noorrm

Ikke stamgæsten

Navnet på Østjyllands næste toprestaurant bliver Noorrm - stavet med to o'er og to r'er og helt uden tanke på den, for nogen, kendte stamgæst af samme navn, der netop tituleres med et råbende Noorrm, hver gang han dukker op baren i den legendariske TV-serie Sams Bar.

- Jeg har slet ikke set serien, så det er et tilfældigt sammenfald. Navnet er opstået efter lang tids søgen efter et domænenavn, der var ledigt, og det hjalp at tilføje lidt ekstra bogstaver. Navnet er i sidste ende ikke så vigtigt, det er indholdet i restauranten, der tæller. Men det henviser til noget med normer, noget med nordisk og noget med momentet, altså øjeblikket, forklarer Allan Poulsen.

Den kommende restauratør oplyser, at Noorrm egentlig skulle have været åbnet allerede nu, men af frygt for manglende gæster i sommervarmen, lægger Allan Poulsen i stedet ud med en sommerrestaurant på Samsø - Lille N - som er Noorrm i en mindre, mere sommerlig og billigere udgave.

- Tanken med Noorrm er egentlig, at den kun skal holde åbent fire til seks måneder om året i Danmark, og resten af året i udlandet. I stedet for at for eksempel kineserne skal komme til Danmark for at opleve det gastronomiske Skandinavien, vil jeg i stedet flytte mig til dem. Jeg har allerede flere forespørgsler på udlandsophold, og den store interesse er kommet helt bag på mig, så nu skal jeg lige sunde mig, for måske kommer Samsø lidt i vejen for de planer. I det hele taget skal jeg først se, hvordan restauranten kommer til at gå, inden jeg bestemmer mig for fremtiden, siger Allan Poulsen.

Lille N på Samsø er allerede åbnet, mens Noorrm slår dørene op 1. september og holder åbent hver fredag og lørdag.

Michelin-kok laver eksklusiv restaurant i egen spisestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce