Nyt madmarked på Godsbanen: Bestil dine varer hjemmefra

Der lægges stor vægt på, at det skal være underholdende, hyggeligt og inspirerende at afhente sine varer på Madsamling. Pressefoto

Nyt madmarked på Godsbanen: Bestil dine varer hjemmefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny slags madmarked kommer til Aarhus og vil hver onsdag på Godsbanen levere madvarer fra lokale producenter.

AARHUS: Det begyndte for syv år siden i Frankrig, og siden har det forgrenet sig til omkring 1100 steder i Europa. Nu er turen kommet til Aarhus, hvor markedet Madsamling i slutningen af marts for første gang slår dørene op på Godsbanen.

Konceptet bag Madsamling er, at brugerne i forvejen bestiller varer fra producenter over nettet, og så afhentes de på Madsamling på Godsbanen. Producenterne er udvalgt lokalt, og der er lagt vægt på bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og gode historier. Ideen er at støtte lokale producenter og at springe fordyrende mellemled over, så forbrugerne køber varerne til rimelige priser sat af producenterne selv.

Madsamlingsteamet i Aarhus består af de tre grønne iværksættere Rune Christian Nielsen, Markus Hahn-Hundsdahl og Andreas Sejer, der også fungerer som værter.

- Konceptet stemmer overens med de tanker, vi gør os om, hvordan fødevarer bør produceres og distribueres. Derudover forventer vi, at den nye markedsplads kan skabe en rigtig god ramme om det at "købe ind", så det bliver hyggeligt at komme ned hver uge og få snak med de andre kunder og med producenterne. Vi tror på, at det er vigtigt med et tættere forhold mellem forbrugere og producenter - derfor er vi gået ind i madsamlingskonceptet, skriver de i en pressemeddelelse.

Madsamling
Etableret i Frankrig i 2011

I dag er der ca. 1100 samlinger i Europa, heraf 12 i Danmark med flere på vej

En del af konceptet er, at man eliminerer alle fordyrende mellemled, så varerne bestilles online direkte fra producenten og afhentes på madsamlingen

Det er gratis og uden forpligtelser at oprette et medlemskab for at bestille varer

Læs mere på madsamling.dk

Ti med flere på vej

Det er gratis at være bruger af Madsamling, der lige nu har godt 10 producenter tilknyttet og mere end 200 varer i sortimentet. Der arbejdes fortsat på at skaffe flere producenter, oplyser værterne.

- Det er meget vigtigt for os, at det er gode producenter, vi har med - vi kan godt lide dem, der tænker lidt anderledes. Vi har producenter, der leverer oldengrise, som lever i skoven, kvæg der går hele deres liv på naturarealer og vin lavet på danske druer, lyder det i meddelelsen.

Madsamling afvikles hver onsdag klokken 16-18 på Institut for (X) på Godsbanen. Første gang er onsdag 28. marts. Varerne kan bestilles online fra 21. marts.

Nyt madmarked på Godsbanen: Bestil dine varer hjemmefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce