Østershatte dyrket i kaffegrums: Aarhus-firma vandt Sallings store madpris

Karin Salling overrakte torsdag Salling Food Award 20118 til det århusianske firma Fra Grums til Gourmet. Foto: Salling Group

Østershatte dyrket i kaffegrums: Aarhus-firma vandt Sallings store madpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus-firmaet Fra Grums til Gourmet rendte torsdag med prisen "Salling Food Award 2018" for deres østershatte dyrket på kaffegrums fra lokale caféer.

AARHUS: Der var alt fra lakridspopcorn til tangchips og æblegløgg, da der torsdag var finale i Salling Food Award 2018.

Vinderne af de 100.000 kroner blev det århusianske firma Fra Grums til Gourmet, der på ladcykel henter kaffegrums fra byens cafeer og bruger det til at dyrke østershatte i.

- Vi er overraskede, glade og meget taknemmelige for prisen. Vi knokler hver dag for at bevise, at bæredygtig fødevareproduktion er vejen frem, og nu kan vi udvikle projektet yderligere. Måske kan vi også investere i en elcykel, så det bliver lettere for os at hente kaffegrums rundt omkring i byen, siger medindehaver Jonatan Marcussen i en pressemeddelelse.

Ros fra Cunningham

Dommerpanelet bestod af en række prominente kokke, madskribenter og Salling-folk, og det var et enigt panel, der tildelte århusianerne sejren.

- Først og fremmest er det en unik historie, at de cykler rundt fra café til café for at hente kaffegrums. Og så dyrker de fantastiske, velsmagende østershatte. Der er både smag og value for money, hvilket gør at produktet er salgbart, forklarer Paul Cunningham, stjernekok på Henne Kirkeby Kro, i meddelelsen.

Godt 115 nytænkende fødevareproducenter var indstillet til prisen, og 17 af dem nåede finalen.

Der blev også uddelt en publikumspris, der gik til Elmelund Chocolatier fra Vordingborg.

Østershatte dyrket i kaffegrums: Aarhus-firma vandt Sallings store madpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce