Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Pariserstemning i Klosterport: Huset Carmel er genåbnet med hotel og restaurant

Orgelet fra 1921 har stadig en fremtrædende plads i Indre Missions tidligere festsal, hvor der nu er restaurant og folkekøkken. Foto: Michael Svenningsen

Pariserstemning i Klosterport: Huset Carmel er genåbnet med hotel og restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tidligere missionshus Carmel i Klosterport er efter en større ombygning og omstrukturering genåbnet med a la carte-restaurant og hotel.

AARHUS: I foråret 2017 kunne Århus Stiftstidende fortælle, at bygningen Carmel i Klosterport, der i 85 år husede Indre Mission og senere Granhøj Dans, skulle omdannes til hotel på de øverste etager, i den store festsal skulle være dansesalon i weekenden og forskellige kultursaloner i hverdagene, mens kælderen skulle omdannes til restaurant.

Ny lejer var Kenny Jess Brandt, manden bag blandt andet Løve's Bog- og Vincafé, og han havde store forventninger til sit nye sted inspireret af 1920'ernes Paris. Glæden var dog i første omgang kort, for restauratøren, der skulle leje sig ind, sprang fra, og kultursalonerne i hverdagene var ikke umiddelbart den store succes. Derfor valgte Kenny Jess Brandt at lukke ned for foretagendet igen.

I stedet fortsatte husets ejer Jørn Tækker ombygningen og overtog driften, mens Kenny Jess Brandt blev ansat som hotel- og restaurantchef. 1. juni åbnede så Huset Carmel i en spritny version, nu med restaurant i den store festsal.

- Vi har primært fokus på hotel og restaurant nu og supplerer med forskellige musikarrangementer engang imellem, fortæller Jørn Tækker til avisen.

Stemningen i restauranten med det åbne køkken emmer af Paris. Foto: Michael Svenningsen

Omvendt menukort

Ny køkkenchef er Søren Højbøg Hansen, tidligere køkkenchef på blandt andet Norsminde Kro. Han står naturligt nok for køkkenet, mens Kenny Jess Brandt holder fokus i restauranten. Begge dele er integreret i den smukke festsal med 10 meter til loftet og med balkon hele vejen rundt. En festsal, der perfekt og ganske med vilje fortsat sender tankerne mod Paris for små 100 år tilbage, men med en helt anden type mad.

- Konceptet er, at maden er økologisk, primært dansk og sæsonbetonet. Alle vores retter er vegetariske, men man kan så tilkøbe kød eller fisk, så vi er ikke som sådan en vegetarrestaurant, men en restaurant, der går meget op i grøntsager. Vi gør det på denne lidt anderledes måde, ikke blot som et hensyn til miljø og en begrænsning af madspild, men også som en måde at få gæsterne til at tænke over, hvad de vil have og hvorfor. Og ikke kun at tænke, men også reflektere over det, hvilket man måske ikke ellers gør så ofte. Er der behov for, at jeg vælger kød? Gør det overhovedet retten bedre? Det finder man kun ud af ved selv at tage valget og ikke bare vælge traditionelt, mener Kenny Jess Brandt og oplyser, at hver onsdag omdannes restauranten til et folkekøkken, hvor man kun kan købe dagens ret til 85 kroner, og hvor man bliver bænket socialt ved langborde.

- Alle kommer på samme tid og skal selv i hold hente service, mad og drikkevarer. På den måde falder man altid i snak med de andre ved bordet, mener han.

Kenny Jess Brandt er hotel- og restaurantchef og driver i forvejen Løves Bogcafé, Løves vincafé, samt antikvariat og forlag. Foto: Michael Svenningsen

Tusind forhånds-bookinger

Flere end 1000 gæster havde på forhånd reserveret bord på Restaurant Carmel allerede inden åbningen. Den enorme interesse satte rekord for en Aarhus-restaurant hos reservations-sitet Dinnerbooking.dk, hvor den tidligere rekord tilhørte Krofatters Mad & Ølbar med små 900 reservationer inden åbningen, og før det Köd med omkring 600.

Huset Carmel lagde ud med generalprøve på først folkekøkkenet og dagen efter a la carte-restauranten, inden premieren 1. juni.

- Det hele gik godt, men selvfølgelig er der ting, vi kan blive bedre til, og derfor giver vi 50 procent rabat på hele regningen her de første 14 dage. Så er det lidt nemmere for gæsterne at acceptere eventuelle fejl, og vi kan få rutinerne på plads, lyder det fra Kenny Jess Brandt.

Huset Carmel består af i alt fire etager på hver 400 kvadratmeter, og på etagerne over restauranten ligger Hotel Carmel med 14 værelser.

Kok Niels Thorndahl Christensen i det åbne køkken, hvorfra der primært serveres grøntsager. Kød og fisk kan tilvælges af gæsten. Foto: Michael Svenningsen

Foto: Michael Svenningsen

Foto: Michael Svenningsen

Pariserstemning i Klosterport: Huset Carmel er genåbnet med hotel og restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.