Passion i Ridehuset: Tre dages messe med italiensk kvalitet

Marcello Passalia har en kæmpe forkærlighed for italienske råvarer af høj kvalitet. Råvarer, han selv bruger og sælger i sin restaurant Passione i Borggade. Arkivfoto: Kim Haugaard

Passion i Ridehuset: Tre dages messe med italiensk kvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restauratør Marcello Passalia fejrer sine 20 år i Danmark med tre dages italiensk messe i Ridehuset.

AARHUS: Han er for mange et kendt ansigt i byen. Italienske Marcello Passalia.

Med klassisk italiensk engagement og lidenskab har han tidligere haft butik med italienske specialiteter, har stået bag flere messer med råvarer fra hjemlandet og har i mere end fem år drevet restauranten Passione i Borggade. Han har udgivet to bøger om italiensk mad og kultur, han har arrangeret opera i Musikhuset, og han har i det hele taget igennem årene haft en finger eller en mening med i et utal af aktiviteter.

I alt 20 år er det blevet til i Danmark - og det skal fejres.

- Jeg er meget stolt og glad for alt det, jeg har oplevet og gennemført, og jeg vil gerne sige tak med en eksplosion af en italiensk fest, siger han til Århus Stiftstidende.

I starten af august er han manden bag en tre dages messe i Ridehuset, hvor hjemlandet igen er i centrum, og hvor han endnu en gang vil slå et slag for høj, italiensk råvarekvalitet.

- Pizza, vin, ost, trøffel, mel, olie - alle mulige italienske delikatesser, som man kan smage og købe. Mit mål har i mange år været at udbrede kendskabet til god, italiensk mad og råvarer, og sådan er det stadig. Jeg vil vise, at det betaler sig at gå op i kvalitet frem for kvantitet, og jeg udbrede, at man skal holde op med at spise og servere svineri som dårlig olie, tarvelig mozzarella og varer, der ikke er friske. Det bliver nærmest et seminar om gode råvarer og samtidig også en hyldest, forklarer Marcello Passalia.

Passion & Amore Messe
  • Italiensk messe i Ridehuset 9.-10.-11. august 2019.
  • Smagsprøver og salg af italienske delikatesser m.m.
  • Program:
  • Fredag 9. august kl. 18-21: Opera m. Elsebeth Dreisig samt italiensk skinkebuffet.
  • Lørdag 10. august kl. 13: Byens bedste pizzakok kåres.
  • Øvrige åbningstider lørdag og søndag: Kl. 11-16, fri entré.
  • Følg med på passione.dk for priser, programændringer/tilføjelser og tilmelding.
Marcello Passalia har en kæmpe forkærlighed for italienske råvarer af høj kvalitet. Råvarer, han selv bruger og sælger i sin restaurant Passione i Borggade. Arkivfoto: Kim Haugaard
Marcello Passalia har en kæmpe forkærlighed for italienske råvarer af høj kvalitet. Råvarer, han selv bruger og sælger i sin restaurant Passione i Borggade. Arkivfoto: Kim Haugaard

Kærlighed og pizza

Messen får navnet Passione & Amore (passion og kærlighed) - samme titel som på den seneste af Marcello Passalias bøger.

- På samme måde som i bogen vil jeg gerne vise danskerne ægte italiensk passion, for vi er et folkefærd med en enorm kærlighed til mad og til de allerbedste råvarer, forklarer han.

Også århusianerne får lov at vise, hvad de kan med råvarer, for lørdag eftermiddag bliver der konkurrence i at lave byens bedste pizza, og enhver kan være med, både professionelle og amatører.

Dommer bliver ingen ringere end den tidligere verdensmester i netop at lave pizza, Duilio Eric Girotto.

Hold øje med mulighed for tilmelding på hjemmesiden passione.dk.

Messen er mere end blot mad og drikke, for fredag aften står i operaens tegn, når sopran Elsebeth Dreisig, akkompagneret af pianist Olivera Marinkocic, synger italienske arier fra Puccini og Verdi.

Vine vil på messen i Ridehuset, som de gør i restauranten i Borggade, fylde en hel del. Italienske af slagsen naturligvis. Arkivfoto: Kim Haugaard
Vine vil på messen i Ridehuset, som de gør i restauranten i Borggade, fylde en hel del. Italienske af slagsen naturligvis. Arkivfoto: Kim Haugaard

Passion i Ridehuset: Tre dages messe med italiensk kvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce