Sådan får du bord på Noma


Sådan får du bord på Noma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. Historien bag Noma

Noma blev grundlagt i af Claus Meyer, Mads Refslund og René Redzepi og åbnede i 2003 - året inden de var med til at skrive manifestet for det nye nordiske køkken. Restauranten lå frem til februar 2017 på Christianshavn i det gamle pakhus for nordisk handel i Strandgade 93, hvor Restaurant Barr i dag er flyttet ind med et uformelt dansk køkken. Det nye Noma åbnede i foråret i et tidligere minedepot, som Bjarke Ingels har indrettet med lyst træ, beton og et smukt åbent anretterkøkken. Adressen er Refshalevej 96 i det rustikke område mellem Christianshavn og Refshaleøen.

2. 40.000 i kø

40.000 gæster står i kø til et bord på Noma i denne sæson, og man skal være hurtig ved computeren, når bookingen åbner. Jeg gik efter et bord til frokost og tog den første, den bedste dato, som var ledig. Noma tilbyder undertiden plads ved et fælles bord i et separat lokale, når det ikke er optaget af selskaber. Hjemmesiden noma.dk leder videre til bookingsiden, hvor man kan skrive sig på venteliste - den er i brug dagligt.

Man skal have sit kreditkort klar ved bookingen, da man forudbetaler 2250 kroner per gæst for menuen. Reservationen kan siden ændres med bestemte frister. Et besøg på den trestjernede Geranium er i øvrigt dyrere: 2500 kroner for menuen plus 1400 kroner for vin.

3. Tre sæsoner

Det nye Noma har tre sæsoner: Havet med fisk og skaldyr er tema frem til 2. juni. Fra slutningen af juni til midt september består menuen udelukkende består af grøntsager, og herefter kommer efteråret med fokus på kød og bær. Gæsten kan vælge mellem en drikkevaremenu på most eller vin og uden problemer veksle mellem de to. Noma har ingen dresscode: Kom klædt så du er veltilpas, lyder opfordringen fra Noma. Betjeningen foregår på engelsk og dansk. Noma har åbent fire dage om ugen, har plads til et halvt hundrede gæster til frokost og aften, og restauranten beskæftiger omkring 90 medarbejdere.

4. International succes

Noma har drevet den gastronomiske udvikling i København og er et væsentligt aktiv for markedsføringen af byen gennem Wonderful Copenhagen. Noma har fire gange vundet titlen som verdens bedste restaurant ved World's 50 Best Restaurant, det gamle Noma havde to stjerner i Michelin og madturister - de såkaldte foodies - besøger i stor stil byens andre restauranter, når de kommer til København for et besøg hos Noma og René Redzepi.

5. Verdens mest berømte opvasker

Ali Sonko er verdens mest berømte opvasker og begyndte på Noma i 2003. Han skulle i 2010 have været med René Redzepi og holdet til World's 50 Best Restaurants i London, da restauranten for første gang blev kåret til verdens bedste. René Redzepi og resten af Noma-holdet bar t-shirts med Alis ansigt under fotograferingen på scenen i Guild Hall. Ali Sonko kunne som gambiansk statsborger ikke få visum til England trods de tre årtier i Danmark. Han er i øvrigt siden blevet medejer af Noma, og René Redzepi kalder ham for Nomas sjæl.

Sådan får du bord på Noma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce