Sårt-ejerne om lukning: Det blev for stort

Sårt i Jægergårdsgade lukker til jul og erstattes af Gorm's Pizza. Arkivfoto: Kim Haugaard

Sårt-ejerne om lukning: Det blev for stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af hædrende omtaler i både ind- og udland bestemte ejerne af restaurant Sårt allerede for et halvt år siden at lukke ned.

AARHUS: Sårt i Jægergårdsgade lukker til jul - det oplyste ejerne i en pressemeddelelse mandag. En noget forvirrende pressemeddelelse, der - på trods af et underskud i regnskabet på godt 1,1 million kroner - indeholdt ordene "bragende succes" og desuden omtaler af en fremtid i Aserbajdsjan og Ry og måske Refshaleøen.

Århus Stiftstidende har nu talt med Martin Fryd Christensen, der er en af de fire indehavere, for en uddybning. Han slår fast, at Sårt ikke lukker på grund af økonomiske problemer.

- Det er helt uden drama det her. Underskuddet var forventet og skyldtes i høj grad etableringen, som vi brugte mange ressourcer på, men vi lukker solvente, og alle får deres løn, garanterer han.

- Vi bestemte allerede for et halvt års tid siden at lukke, fordi det simpelhen blev for stort. Der var alt for mange mennesker, alt for meget plads og alt for meget papirarbejde, så vi kom til at bruge for lidt tid på det, vi egentlig gerne ville - som at lave pølse, yoghurt og pasta og måske nøjes med 15-20 siddepladser, siger Martin Fryd Christensen.

I lokalerne i Jægergårdsgade åbner den københavnske kæde Gorm's Pizza til foråret, og interessen for lokalerne viste kæden allerede for netop et halvt års tid siden.

- Så var det jo en god mulighed for os til at komme videre, konstaterer Martin Fryd Christensen.

På gensyn

Med hensyn til forskellige geografiske destinationer forklarer Martin Fryd Christensen, at en af medejerne skal en tur til Aserbajdsjan, mens han ikke vil afsløre, hvad der skal ske i Ry.

- Og med hensyn til Refshaleøen var det bare lidt intern restaurant-humor, griner han.

Martin Fryd Christensen holder ved, at Sårt var en succes, uanset tallene i det første regnskab.

- Vi er glade for den tid, vi har været her, og stolte af den succes og positive omtale, vi har opnået. Vi kommer ud af det hele på en god måde, og det er bestemt ikke det sidste, man har hørt til os, lyder det.

Udover Martin Fryd Christensen blev Sårt i maj 2016 åbnet af landmanden Philip Dam Hansen fra Troldgården og kokkene Mads Billenstein Schriver og Esben Kragh Rasmussen.

Sårt-ejerne om lukning: Det blev for stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce