Samme kromand, samme stegte flæsk: Nilles Kro lever videre

Nilles Kro er endnu engang reddet og fortsætter med samme koncept, hvor der i høj grad satses på håndværkere og forretningsfolk til overnatning samt lokalområdets beboere til stegt flæsk hver torsdag. Foto: Flemming Krogh

Samme kromand, samme stegte flæsk: Nilles Kro lever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af stigende omsætning måtte kromanden på Nilles Kro i januar smide håndklædet i ringen og gå konkurs. I dag er han i gang igen med en ny forpagter i ryggen, men 80 procent af de ellers aftalte fester er forsvundet.

SKJOLDELEV: Nilles Kro på Hadstenvej tæt ved Sabro har igennem dens mere end 65 år gamle historie haft adskillige både op- og nedture.

Siden 1992 har den været en del af hotelkæden Montra, og frem til i dag har skiftende forpagtere forsøgt at gøre stedet til en succes, men det er tilsyneladende aldrig helt lykkedes. I december 2014 flyttede den nordjyske restauratør Jens Holm til Østjylland som ny forpagter af Nilles Kro, der i flere år havde kørt med underskud. Sådan et lagde han også selv ud med, endda på hele 1,2 millioner kroner.

- Den million blev ved at spøge, selvom vi øgede omsætningen fra fem til ni millioner kroner, og selvom underskuddet blev mindre i næste regnskab, forklarer han til Århus Stiftstidende.

Efter godt tre år måtte han 22. januar i år erkende, at der ingen vej var tilbage, og hans selskab gik konkurs og døren til kroen blev lukket og låst.

14 dage efter blev de låst op igen, og Jens Holm var, og er, tilbage som kromand.

Nilles kro er genåbnet med samme ejer og samme krofatter, men med ny forpagter. Vi mødes med forpagter Torben Larche og krofatter Jens Holm (hvid skjorte). Foto: Flemming Krogh
Jens Holm (t.v.) fortsætter som krofatter, mens Torben Larche med sit selskab er ny forpagter. Foto: Flemming Krogh
Efter konkursen har vi mistet omkring 80 procent af de selskaber, der allerede var aftalt til det næste halve års tid, og det er klart, for når sådan noget sker, finder folk hurtigt andre steder til deres vigtige fest.
Jens Holm, krofatter

Omsætningen godkendt

En anden nordjyde, Torben Larche, der i forvejen driver Løgstør Badehotel samt Løgstør Parkhotel, så på Facebook, at Nilles Kro var lukket efter konkursen, tog affære, og kort efter var han den nye forpagter.

- Jeg kender området og kroen og tænkte, at den måtte da kunne løbe rundt - også selv om den ikke har kunnet før. Omsætningen fejlede jo ikke noget, og Jens Holm måtte kunne noget, for han havde jo næsten fordoblet den. Godt nok kørte kroen stadig med underskud, men jeg tror på, at vi kan det vende til et overskud, siger han.

Torben Larche var ikke i tvivl om, at Jens Holm skulle fortsætte som kromand, og derfor er han i dag tilbage ved roret og den daglige drift. Et par gange om ugen kigger Torben Larche forbi, og han står nu for den økonomiske del.

- Nu handler det om nogle få optimeringer, der skal få vendt skuden. Om at købe rigtigt ind samt om en tilpasning af bemandingen, så den passer til, hvad vi har af arrangementer. Så det er ikke optimeringer, gæsterne som sådan kommer til at mærke, og konceptet bliver det samme, forklarer han.

Nilles kro er genåbnet med samme ejer og samme krofatter, men med ny forpagter. Vi mødes med forpagter Torben Larche og krofatter Jens Holm (hvid skjorte). Foto: Flemming Krogh
Nilles kro er genåbnet med samme ejer og samme krofatter, men med ny forpagter. Vi mødes med forpagter Torben Larche og krofatter Jens Holm (hvid skjorte). Foto: Flemming Krogh

Fra sauce til sovs

Da Jens Holm overtog forpagtningen i 2014 ændrede han konceptet til, hvad det er i dag. Fra finere madlavning til typisk dansk kromad, og der blev indført såkaldte håndværkerpakker, der for håndværkere inkluderede solid aftensmad, overnatning samt både morgenmad og madpakke.

- De kom typisk mandag til torsdag, men torsdag stod vi så med en kro, hvor der helt ærligt ikke var en skid at lave. Derfor indførte vi flæsk om torsdagen, hvilket betød tre forskellige slags flæsk på buffet og en suppe til forret. Det blev en succes, og det er det stadig. På den måde fik vi også mange nye selskaber, fordi folk så lokalerne og smagte maden, fortæller Jens Holm.

Jens Holm ændrer ansigtsudtryk fra stolt til ærgerlig, for netop selskaberne er et ømt emne i disse dage.

- Efter konkursen har vi mistet omkring 80 procent af de selskaber, der allerede var aftalt til det næste halve års tid, og det er klart, for når sådan noget sker, finder folk hurtigt andre steder til deres vigtige fest. Så vi er jo sat noget tilbage nu, siger han.

Derfor tør hverken han eller Torben Larche love, at Nilles Kro bliver en succes lige med det samme.

- Vi håber, at vi i år bare kan få det til at løbe rundt, men allerede året efter skulle vi gerne have en god forretning, mener Torben Larche.

- Med god markedsføring og de økonomiske optimeringer satser vi på flere turister som gæster i ferierne. Vi satser på en belægning på gennemsnitligt 60 procent, og vi satser også på at lave weekendarrangementer med musik og dans for både de overnattende og for folk fra området, slutter han.

Nilles Kro er opkaldt efter "Nille", alias Niels Christian Andersen, der var stedets første gæstgiver i 1952.

Nilles kro er genåbnet med samme ejer og samme krofatter, men med ny forpagter. Vi mødes med forpagter Torben Larche og krofatter Jens Holm (hvid skjorte). Foto: Flemming Krogh
Værelsesafdelingen blev bygget til krostuerne i 1980'erne. Foto: Flemming Krogh

Samme kromand, samme stegte flæsk: Nilles Kro lever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce