Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Skolegade har fået ny restaurant med italiensk delemad

Delemad er det helt store fokus på nyåbnede Basso. Foto: Lars Rasborg

Skolegade har fået ny restaurant med italiensk delemad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Köd er flyttet fra Skolegade til åen, og i de tidligere lokaler har samme firma netop slået dørene op til den italiensk inspirerede restaurant Basso.

AARHUS: Engang var det en mexicansk restaurant, senere overtog cocktailbaren Sidebar, så kom Köd, og fredag åbnede så en ny restaurant i lokalerne i to etager på adressen Skolegade 21.

Basso hedder den, og det italiensk-klingende navn, som unægteligt får sportsinteresserede til at tænke på cykelrytteren Ivan Basso, skal netop lede tankerne hen på Italien. For konceptet er primært italiensk inspireret, fortæller Morten Pedersen, direktør i selskabet Diningsix, der står bag restauranten.

- Navnet har ikke noget at gøre med Ivan Basso - det er sådan set bare det ord, vi faldt for efter en brainstorming med italienske ord. Det betyder vist nok 'lav', men man skal ikke lægge nogen betydning i ordet, andet end at det lyder godt, forklarer han.

Om konceptet fortæller han, at det handler om delemad - eller social dining.

- Man bestiller en masse forskellige retter, som man deler ved bordet - typisk 10 eller 13 i forskellige serveringer. Det er family-style, så derfor har vi valgt italiensk, som jo er at sidde rundt om bordet og dele maden.

Flyttedag: The South Indian rykker til Nørregade
Diningsix A/S
Et selskab med seks ligeværdige ejere, der står bag seks restauranter/natklubber.

I Aarhus: Köd, Slap Af, Loulou, Basso.

I København: Köd, Kbh. V. og Köd, Kbh. K.

Har hovedsæde i København og kontor i Aarhus.

Kælderen er på vent

Diningsix er et selskab med seks ejere, som nu er oppe på at drive seks restauranter, fire i Aarhus og to i København.

- Jeg bor selv i København, men må sige, at Aarhus er kommet godt efter København. Folk går mere ud, og der kommer flere og flere turister, det er dejligt at mærke, siger Morten Pedersen.

Han forklarer, at selskabets restaurant Köd, der tidligere lå på adressen i Skolegade, er flyttet til Åboulevarden, da den var vokset ud af de tidligere lokaler.

- Vi fik også en stor vandskade i kælderen og skulle alligevel i gang med en større ombygning, siger Morten Pedersen.

På grund af vandskaden er kælderen i Basso endnu ikke åbnet, men fredag åbnede den øverste etage op for spisende gæster med lyst til delemad.

- Man kan selvfølgelig også købe a la carte, men deletanken er i centrum. Vi vil væk fra konceptet med bare at spise sig mæt i en enkelt pastaret og i stedet sørge for, at man kommer igennem mange smagsindtryk i stedet. Og det er god og enkel mad af virkelig gode råvarer - vi har brugt lang tid på at finde de rigtige leverandører i Italien, og vi laver selvfølgelig vores egen pasta, forklarer Kristian Skjød, partner og produktchef.

Basso forventer også at åbne kælderetagen i løbet af halvanden måned.