Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Smagens Time: En aften uden voksne pegefingre

To gange Alberte på syv og otte år havde iført sig festtøjet og var vilde med både jomfruhummer og laks. Foto: Jacob Vestervig

Smagens Time: En aften uden voksne pegefingre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag deltog 10 lokale spisesteder i Smagens Time, hvor børn fra fem til 15 år fik lov at udvide deres madhorisont uden voksen indblanding. På Restaurant Seafood stod menuen på jomfruhummer, kål og laks.

AARHUS: To kvinder dukkede op i døren for at søge ly for en byge og for at høre, om der ikke lige skulle være et bord til to.

- Desværre, lød det fra tjeneren.

- Voksne ingen adgang i dag.

Som på ni andre lokale spisesteder var Restaurant Seafood på Marselisborg Lystbådehavn onsdag fyldt til sidste plads med børn, der var sendt en tur alene i byen for at spise. Anledningen var den årlige "Smagens Time", hvor en lang række restauranter reserverer alle pladserne til børn fra fem til 15 år, der betaler 150 kroner kuverten for en trerettersmenu.

Bag konceptet står kokken Claus Meyer, og meningen er, at børnene får stimuleret deres nysgerrighed, får forkælet smagsløgene og får udvidet deres madhorisont. Vel og mærke uden at forældre eller andre voksne er til stede ved bordet. På Seafood var det kun personalet og byens avis, der onsdag var (et pænt stykke) over de 15 år.

- Vi deltager, fordi det er et godt projekt, hvor børnene får en oplevelse af, at ingen blander sig i, om de kan lide maden eller ej. Vi oplever tit, at forældre fortæller deres børn, hvad de kan lide og ikke lide - nogle gange før de har smagt på det. Hjemme hos mig var det forbudt for mine børn at spise noget, de ikke kunne lide - med det resultat, at mine børn er altspisende i dag. For man skal have lov selv at sige fra, så kan det være, man kan lide det næste gang. Jeg tror ikke, der er mange voksne, der kunne tænke sig at blive tvunget til at smage på noget, de ikke kan lide, sagde indehaver og kok på Seafood, Søren Mikkelsen.

I videoen herunder kan du se, hvordan det spænder af, når man bytter voksne ud med børn på Restaurant Seafood:

Efter blot et halvt år: Toprestaurant skifter navn og koncept

Opkald fra mor

Claus Meyer havde på forhånd bestemt, at menuen skulle indeholde kalv, pære og kål, men da Seafood er en fiskerestaurant, havde den fået lov at udskifte kalv med laks. Derefter lød menuen på jomfruhummer med spidskål, laks med blomkål og til sidst Pære belle Hélène.

Med enkelte undtagelser var der stor tilfredshed restauranten rundt, som summede af småsnak, grin og klirrende glas - ganske som var det voksne gæster. Kun en enkelt gang ringede en mor, der lige skulle høre, om alt var i orden.

Godt 90 spisesteder deltog på landsplan i "Smagens Time", der blev afholdt for syvende år i træk af Claus Meyers fond Melting Pot og Meyers Madhus. Overskuddet fra arrangementet går til fondens arbejde med at hjælpe udsatte unge gennem madprojekter i blandt andet Bolivia og Brownsville, New York.

Husk at vi samler alle vores nyheder, portrætter og madanmeldelser på vores Facebook-side Mad Aarhus.

Deltagerne
I Aarhus-området deltog flg. spisesteder:

  • Birks Køkken
  • ET
  • Frederiksgade 42
  • Gastromé
  • L'estragon
  • Malling Kro
  • Ombord
  • Pondus
  • Seafood
  • Substans