Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Unge laver madfestival for unge

Tobias Hamann fra Den Store Bagedyst kommer og kaster glans over Food Maker Faire 3. og 4. oktober i Centralværkstedet. Foto: Marble

Unge laver madfestival for unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Food Maker Faire er en ny gratis madfestival, hvor unge selv skal eksperimentere med råvarer.

AARHUS: Det kommunale udviklingsprojekt Food Maker vil i samarbejde med Madkulturen give unge århusianere en ny festival, Food Maker Faire, der blandt andet skal lære de unge at opleve stemningen og fællesskabet, der kan opstå over madlavning.

Blandt andre deltager Tobias Hamann fra Den Store Bagedyst, med en stand, hvor man kan lave sin egen chokoladebar, mens Michelin-restauranten Domestic deler ud af tips og tricks om fermenteret te, også kaldet kombucha.

Ung-til-ung tankegangen har været dominerende fra første spadestik, hvor arrangørerne, Food Maker, satte en gruppe unge sammen til at brainstorme på ideer.

- Det er en festival, hvor vi og vores ideer er blevet hørt. Det er en mangfoldig festival, hvor vi ikke bare er deltagere, man er medskabere, siger frivillig Food Maker Andreas Højgaard, i en pressemeddelelse.

Udviklingsprojektet Food Maker er forankret i Sundhed & Omsorg i Aarhus Kommune. Det tre-årige projekt skal skabe bedre måltidsvaner for unge. Alene i Aarhus har 9000 unge været med til Food Maker-aktiviteter. Projektet er støttet af Nordea-fonden med 11,5 millioner kroner.

- Ved Food Maker Faire skal deltagerne selv eksperimentere med de enkelte råvarer, og alle de forskellige stande og workshops kræver en eller anden grad af involvering fra deltageren. Maker-kulturen giver de unge mulighed for at involvere sig og deltage uanset erfaring og kompetence, fortæller Katja Gaard Jønsson, projektleder i Food Maker.

Når Food Maker Faire åbner tirsdag 3. oktober i Centralværkstedet, bliver det med en "happening" med Tobias Hamann. Der er gratis entré, og festivalen, der fortsætter onsdag 4. oktober, henvender sig især til unge mellem 16 og 28 år.

Food Festival med rekordbesøg