Jørgen Pilegaard Jensen - mindeord


Jørgen Pilegaard Jensen - mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidl. formand for AGFs Atletikafdeling Georg Facius har skrevet følgende mindeord om ingeniør, tømrermester og OL-deltager Jørgen Pilegaard Jensen:

Helt uforståeligt er Jørgen Jensen ikke længere blandt os. Efter at have gennemgået en omfattende kræftoperation på en klinik i Kiel, var han oppegående, men fik så et tilbagefald, og 2. oktober afgik han ved døden, omgivet af sine to højtelskede døtre Tina og Karin, i en alder af 65 år.

Jørgen har gennem mange år drevet sin tømrervirksomhed i Århus, beskeden af omfang, men med høje kvalitetskrav og med en formidabel arbejdsindsats, som kun en mand med hans seje fysik ville kunne præstere. I de senere år var det dog hans aktiviteter som velanskrevet syns- og skønsmand, som mere og mere optog hans tid.

Jørgen blev født i landsbyen Krønge på Lolland, og begyndte sin løberkarriere i IK Olympia, Maribo.

I 1966 flyttede han til Århus og blev medlem af AGFs atletikafdeling. I årene herefter vandt han ni danske mesterskaber på 5000 m og 10.000 m på bane, og på 20 km og 30 km samt maraton på landevej. Højdepunkterne i karrieren kom med deltagelsen i maratonløbet ved OL i München 1972 og OL i Montreal i 1976. På maratondistancen satte han to gange dansk rekord, senest i 1975 med tiden 2.16.51. Udover OL-deltagelsen deltog han også to gange på maratondistancen ved EM, hvor han i 1974 sluttede som en flot nr. 13.

Det er betegnende for Jørgen, både som løber og som menneske, at han altid fuldførte det, han var begyndt på. Han nægtede også at give op over for sygdommen, og afsøgte forskellige behandlinger, optimistisk til det sidste, sådan som han var det gennem hele livet.

Typisk for ham fortælles det, at han som deltager i en juniorlandskamp henvendte sig til holdlederen, og bad om at få udleveret en rekordblanket, så han kunne anmelde en ny rekord. Holdlederen mente, at han måske lige skulle vente til efter at han havde løbet, men Jørgen holdt på sit, og da løbet var overstået, havde han forbedret den danske juniorrekord på 5000 m med mere end 30 sekunder.

Vi, som havde den glæde, at være en del af Jørgens liv, kan ikke fatte, at sygdom så pludseligt har revet ham bort, og at hans stærke løberhjerte ikke længere slår. Tilbage vil altid stå, ikke blot erindringen, men et lysende klart billede af hans altid venlige ansigt med det glade, lidt skæve smil og det underfundige glimt i øjnene. Sammen med Jørgen blev man altid i godt humør.

Vores tanker og dybeste medfølelse går til hans døtre, som betød så meget for ham, og som I hans dødsannonce omtaler ham som »Vores fantastiske, omsorgsfulde og højtelskede far«, bedre kan ingen beskrive Jørgen.

Vi, der har haft det privilegium at have ham som ven, vil for altid huske ham som et stort og varmt menneske, den bedste blandt venner.

Æret være Jørgen Jensen minde.

Jørgen Pilegaard Jensen - mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce