Mindeord: Bent Nielsen


Mindeord: Bent Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


1194493624-1920x1281we
Mindeord. 

Mogens Grejsen, Grenaa, har skrevet mindeord om Bent Nielsen, Herskind, der er død, 83 år:

"Har du ikke lyst til at investere i en strudsefarm i Australien?" ... Eller: "Vil du ikke være med i et vindmølleprojekt på Hedevej?"

Man kan sige meget om Bent Nielsen, men idéforladt, det var han i hvert fald ikke!

22. januar 2019 sluttede en epoke på 50 års aktivt liv og virke i Herskind. Bent måtte opgive kampen mod kræften, og han sov stille ind i sit hjem, 83 år gammel. Herskind mistede dermed en personlighed, som til det sidste deltog aktivt i byens og kommunens åndsliv.

Bent var opvokset i Aarhus og startede sit arbejdsdsliv som bankmand. Senere blev det til flere forskellige jobs som regnskabschef i virksomheder i Østjylland. Han afsluttede sit arbejdsliv med en længere periode i ønskejobbet som regnskabschef for Gellerupscenen i Brabrand.

Bent havde mange fritidsinteresser. Men hans alt overskyggende interesse var musik. Han fortalte ofte om, hvordan hans musikalske karriere startede med dannelsen af den århusianske gruppe Hollyday Singers (en pendant til Four Jacks).

Bent var livet igennem meget engageret i samfundsforhold og var god at kontakte, hvis man havde et problem. I en periode arbejdede han som frivillig i en århusiansk forbrugerorganisation, som tog sig af borgere, som var kommet i klemme i systemet. Han var uden tvivl socialist, men han var, så vidt jeg ved, ikke engageret i et bestemt politisk parti. Til gengæld var han meget engageret i det lokale foreningsliv, hvor han gennem årene har beklædt utallige bestyrelses- og formandsposter i alle foreninger, hvor der var noget at gøre.

Det vil være en umulighed her at beskrive alle hans bedrifter gennem et langt og uegennyttigt virke. Jeg vil derfor nøjes med at nævne et par af dem, som jeg personligt har haft et nært kendskab til.

I 30 år var Bent som initiativtager, forfatter og instruktør leder af Herskind Cabaretten, som i mange år var et fast indslag ved Herskind Boldbklubs sommerfest. Bent var i stand til at producere fuldstændig unikke forestillinger med musik og gendigtede sange fra diverse operaer og operetter, gerne med et skarpt hint til aktuelle begivenheder.

I forbindelse med sin 40-års-fødselsdag stiftede han sin helt egen forening. Den kom til at hedde Skurmødeklubben HUMLENS FREMME og medlemmerne var fra start de mænd, som havde deltaget i fødselsdagen. Men senere blev flokken udvidet med andre gode mænd fra byen. Klubben lever videre og har nu bestået i 43 år. Aktiviteten består i, at man mødes på skift i hinandens garage eller skur en lørdag i hver måned fra kl. 10.00 til 12.00 præcis! For når formanden med høj røst havde proklameret "11.46!", så var det slut med at trække øl op! På møderne er der gennem årene blevet drøftet mange sager omkring byens liv og levned. Omkring juletid blev damerne så inviteret til fest for overskuddet ved ølsalget. Bent forfattede hver gang årets sang, og når den var sunget, elskede han at sætte sig til klaveret, og så fik vi genopfrisket nogle af hans mange skønne og unikke sange.

Bent var meget belæst, og i de senere år drog han gerne rundt og holdt foredrag om danske forfattere. Dem var han meget optaget af, og han delte med stor begejstring ud af sin viden.

På sine gamle dage begyndte Bent at dyrke motion. Og han vil blive et savnet indslag i byen, fordi han hver morgen gik sin helt faste runde, indeholdende mange rituelle hilsetraditioner. Nu har Bent gået sin sidste tur, og han efterlader sig foruden sin kære hustru Aase børnene Gitte, Per og Michael.

Som Bent sagde til mig få dage, før han døde: "Jeg har tilbudt lægerne, at de gerne må tage, hvad de kan bruge af mine organer. Men vil du tro det: De sagde, at der ikke var noget, der kunne bruges! Så jeg skal bare brændes".

Men, kære Bent, minderne kan bruges. Og de er fantastisk gode. Tak for dem!

Mindeord: Bent Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce