Mindeord: Fodboldafdeling siger farvel til Bent Villumsen

Bent Villumsen med hustruen Tina Høegh Villumsen i februar i år. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Mindeord: Fodboldafdeling siger farvel til Bent Villumsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand Peter Lindberg Christensen, Odder, har på vegne af Odder IGF Fodbold indsendt mindeord om Bent Villumsen, Odder, der blev 58 år:

Bent Villumsen er efter længere tids sygdom stille sovet ind, og Odder IGF Fodbold har dermed mistet en af sine allerstørste lederskikkelser i klubbens næsten 120-årige historie.

Bent startede som så mange andre med at spille fodbold som otte-årig, men hans aktive karriere stoppede desværre efter et brækket ben i et af de første år efter, at han var rykket op som senior. På det tidspunkt var Bent allerede startet som frivillig leder i Odder IGF Fodbold, da han i 1976 påtog sig sit første job som ungdomstræner.

Bent beklædte siden et utal af træneropgaver i klubben, både som senior- og ungdomstræner, og der er nok næsten ikke den årgang, som han ikke har været træner for. Men der hvor Bent nok havde den største indflydelse i Odder IGF Fodbold, var som børnetræner for årgangene U5-U7. I den funktion fik næsten alle kommende pige- og drengespillere i klubben berøring med Bent - og man kan roligt sige, at Bent havde børnetække.

I omtalte position var Bent et fantastisk aktiv, fordi han altid formåede at skabe en smittende glæde og trivsel blandt alle de børn, som kom til klubben - en medfødt egenskab, som bliver svær at erstatte. At han samtidig formåede at få aktiveret mange af forældrene i en sådan grad, at en del af dem fortsatte som frivillige ledere i klubben, var endnu et synligt bevis på Bents store menneskelige egenskaber.

Sideløbende med trænerrollen i klubben varetog Bent et utal af lederopgaver i Odder IGF Fodbold. Som formand er det uhyre vigtigt, at man får sat "det rigtige hold". Derfor var jeg også utrolig glad for, da jeg i 1992 tiltrådte som formand for Odder IGF Fodbold, at jeg næsten fra starten af kunne have Bent ved min side som næstformand.

Indtil Bent udtrådte af bestyrelsen i 2016, beklædte han posten som seniorformand, ungdomsformand og ikke mindst som børneformand. Bent varetog alle disse poster med stor entusiasme og ildhu til stor glæde for alle i og omkring klubben, og der hersker ingen tvivl om, at Bent i den grad har været med til at gøre Odder IGF Fodbold til den klub, som vi i dag fremstår som.

Udover sine roller som træner og leder i klubben udførte Bent mange andre opgaver lige fra opkridtning af baner til leder af DBU's Fodboldskole og DBU's Mikrofodboldskole samtidig med, at Bent i en årrække også var klubbens kursuskontaktperson. Derudover var Bent også gennem mange år klubbens udenlandskoordinator, hvor han sørgede for at arrangere klubbens ture for ungdomshold - først til Wallisellen i Schweiz og Oberrad i Frankfurt/Neustadt og senere ture til stævner i Holland.

Udover sine roller i Odder IGF Fodbold varetog Bent en række tillidshverv indenfor DBU Jylland. Han var i en årrække børneformand i DBU Jylland Region 3 og endte med at blive formand for Region 3. Det betød samtidig, at han i del år sad i DBU Jyllands bestyrelse, så man kan roligt sige, at også DBU Jylland nød stor glæde af Bents store passion for fodbold.

Som det nok fremgår, så har Bent været et af klubbens allerstørste aktiver, så det var også en stor ære, at vi den 10. maj i år kunne udnævne Bent som det kun tredje æresmedlem i Odder IGF Fodbold som en yderst fortjent tak og anerkendelse af den kæmpestore indsats, som Bent gennem 42 år ydede i klubben.

Bent var en stor inspirationskilde for mange, hvor han med sin finurlige humor altid formåede at få løst både store og små problemer.

På det personlige plan gør det også ondt, da Bent og jeg har spillet fodbold sammen, har siddet i bestyrelse sammen og var tillige venner privat, så hans bortgang efterlader også et stort tomrum for hele min familie. Selvom Bent i sine sidste år kæmpede mod en svær sygdom, så formåede han helt til slut at bevare et utroligt stort livsmod og tro på livet, som fortjener den allerstørste ære og respekt.

Nu har han fået fred, og vore tanker og kondolencer går til Tina og den efterladte familie.

Æret være Bent Villumsens minde. Hvil i fred.

Mindeord: Fodboldafdeling siger farvel til Bent Villumsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce