Mindeord: Holger Josefsen


Mindeord: Holger Josefsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tove Simonsen, Grenaa, har sendt følgende mindeord om sin bror, Holger Josefsen, Høje-Taastrup, tidligere Odder, som døde 31. december 60 år gammel.

Holger Josefsen blev født i Hammerum ved Herning 26. december 1957. Hans storesøster Tove var kun 14 måneder ældre, så de voksede op med en tæt forbindelse. Da han var fire år, flyttede familien til Odder, syd for Aarhus. Her gik han på Skovbakkeskolen fra 1965 til 1975. Efter realeksamen gik han på handelsskole og handelsgymnasium. Han tog en kandidateksamen som oversætter og translatør fra Handelshøjskolen i Aarhus.

1. januar 1989 flyttede han til Sjælland, hvor han arbejdede i ca. otte år, inden han rejste til Denver, USA, for at arbejde med oversættelse i et stort firma med medarbejdere fra mange lande. Her var han i otte måneder og havde mange gode oplevelser.

Da han vendte hjem herfra, flyttede han til Göteborg. Her skulle han først og fremmest oversætte mellem dansk og engelsk, men kom med tiden til især at arbejde som projektleder for de øvrige oversættere. Efter ti år i Sverige fik han igen arbejde i Danmark. Denne gang også i København. Ved sin død var han stadig tilknyttet firmaet SDL. Her havde han i en årrække arbejdet som projektleder med ansvaret for oversættelsesarbejder for forskellige firmaer.

Mens Holger Josefsen boede i Göteborg, fik han konstateret diabetes. Han udviklede i årenes løb desværre flere følgesygdomme. De alvorligste var nyresvigt og dårligt hjerte. Det sidste betød, at han ikke kunne transplanteres, så han var dialysepatient til sin død.

Han havde nogle få store interesser. Den største var hans arbejde, som han passede omhyggeligt, til sygdommen satte en stopper for det. Den næste var musik, især rockmusik. Denne passion startede i hans pure ungdom, og han havde en enorm samling musik samt litteratur om emner knyttet hertil. Han var især i de yngre år glad for at læse, men hans diabetes var gået ud over synet, så dette var også blevet sværere. Han kunne godt lide at se sport i tv. Han fulgte mange forskellige sportsgrene, men især fodbolden havde hans interesse. Her var han glødende AGF-fan, selvom det er 29 år, siden han flyttede fra Jylland.

Holger Josefsen stiftede aldrig selv familie, men han fulgte levende med i sin nevøs og sin nieces opvækst. Han havde især en tilknytning til sin niece, som han delte både interessen for musik og passionen for AGF med. Han var meget glad for børn og havde i 2017 den store glæde, at både hans nevø og niece fik børn. Den sidste store familiebegivenhed, han nåede at deltage i, var lille Fredes barnedåb 26. november.

Holger Josefsen var kommet til Odder for at fejre julen sammen med sin mor, søster og svoger. Den nærmeste familie skulle anden juledag have fejret hans 60-års fødselsdag. Det havde han glædet sig til. Fødselsdagen blev i stedet holdt på Skejby Sygehus, hvor han blev indlagt med hjertestop juleaftensdag. Vi havde alle håbet, at vi kunne mødes med ham senere, men sådan skulle det ikke gå. Nytårsaftensdag gav hjertet helt op, og vi mistede ham.

Trods sin svære sygdom var han en ukuelig optimist. Han tog sin skæbne med oprejst pande under devisen, at hvad man ikke kan lave om på, må man lære at leve med og få det bedste ud af. Holger Josefsen havde lune og var afholdt, hvor han end kom. Han var ikke til den store selskabelighed, men havde mange bekendte, som han især via det sociale netværk holdt forbindelsen med. Nogle af disse bekendtskaber havde han haft siden ungdommen.

Æret være Holger Josefsens minde.

Mindeord: Holger Josefsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce