Mindeord: Jens Wærum


Mindeord: Jens Wærum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulla Holm og Jens Øster-Mortensen har skrevet mindeord om Jens Wærum, Besser på Samsø, der er død, 78 år:

I sidste uge døde Jens Wærum, 78 år gammel. For os, der kendte og holdt af ham, kom hans død uventet og alt for tidligt. Jens Wærum havde stadig så meget at give til sine omgivelser og samfundet omkring ham, at det slet ikke gav mening, at han skulle slutte sit liv allerede nu. Helt til det sidste var han en drivkraft og en ildsjæl ud over det sædvanlige.

Sin baggrund som arkitekt udnyttede han til fulde, og han sendte ved flere lejligheder flotte og spændende arkitekttegnede tegninger til kommunen. F.eks. gav han kreative bud på, hvordan et biogasanlæg kan indpasses i landskabet på en alternativ måde, så det visuelle indtryk blev flot og interessant. Han gav også sit spændende bud på, hvordan det gamle skibsværft i Ballen kunne erstattes af nye bygninger, som i langt højere grad end det foreslåede harmonerede med den charmerende havnestemning i Ballen. Jens Wærum var gavmild med sin viden, og han arbejdede frivilligt i mange forskellige foreninger på Samsø.

I SF på Samsø stillede han sig til rådighed som kandidat flere gange, og han brændte især for klimaet og den grønne omstilling. Et engagement, som kom flere sammenhænge til gode, f.eks. Naturfredningsforeningen og bæredygtighedsfestivalen. Han havde blik for æstetik - og deltog aktivt i arbejdet i Samsø Kommunes Billedkunstråd.

Det globale udsyn havde han også. Lige fra han som ung arkitektstuderende tog til Nepal og deltog i optegningen af en hel landsby. En viden, som fik stor betydning 50 år senere, hvor byen havde været udsat for en naturkatastrofe. Jens Wærum kunne sammen med sin arkitektkollega rejse til Nepal og bidrage med uvurderlige oplysninger i forhold til genopbygningen af landsbyen.

Ud over alle disse kompetencer var han en beskeden mand med et stort hjerte, og han brændte for at trække samfundet i en grønnere og mere retfærdig retning. Hans lune og humor var sammen med hans store viden og omsorg for andre med til at gøre ham til et menneske, som man følte sig godt tilpas sammen med. Vi er rigtig mange, der kommer til at savne Jens Wærum. Men han har sat nogle varige aftryk på os og på Samsø, som vi vil bære med os videre i livet.

Æret være Jens Wærums minde.

Mindeord: Jens Wærum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce