Mindeord: Marie Kristiansen


Mindeord: Marie Kristiansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørn Bo Kristiansen har sendt mindeord om sin mor Marie Kristiansen, Aarhus, der er død, 91 år:

Marie Kristiansen blev født i 1926 og voksede op på Randers-egnen på et husmandssted sammen med sine tre søskende. Som ung fik hun arbejde som hushjælp hos forskellige familier i Randers. Det var også i Randers, hun mødte sin kommende ægtemand, Axel Kristiansen. Efter brylluppet flyttede de til Vejle, hvor de fik sønnen Jørn Bo. Også i Vejle arbejdede Rie, som hun blev kaldt, i huset.

I begyndelsen af tresserne fik ægtemanden en ny stilling, og familien flyttede til Aarhus i en lejlighed i Nyborggade. Hurtigt fik Marie Kristiansen arbejde som køkkenleder i Børnehaven Guldbryllupsasylet i Sct. Pauls Gade. Her blev hun højt værdsat for sit gode humør og åbne sind. Ikke mindst børnene nød godt af, at de altid lige kunne få et pusterum ude i køkkenet hos "Stjansen" og finde trøst, hvis en oplevelse på en af stuerne blev lidt for konfliktfyldt eller bare for meget.

1982 blev imidlertid et skelsættende år for Marie Kristiansen, da hun mistede sin mand i en alt for tidlig alder. Tabet og sorgen gjorde det svært at holde humøret højt på jobbet, men hun holdt ud et stykke tid og kunne fejre sit 25-års jubilæum i børnehaven, inden hun valgte at indstille sit arbejdsliv.

I tilværelsen som pensionist kom hendes åbne sind og gode humør hende igen til gode. Hun var meget udadvendt og farverig og kunne ofte ses i snak med folk på gaderne i lokalområdet - folk, som ofte selv havde gået i børnehaven og kendte "Stjansen" fra dengang. Hun deltog også aktivt i voksenuddannelse, hvor hun tog fag som dansk, engelsk, billedkunst og samfundsfag og havde stor glæde af undervisningen både fagligt og ikke mindst socialt.

En endnu større berigelse var det, da hun fik to børnebørn, som hun opbyggede et tæt og kærligt forhold til. Der var altid dømt hygge, nærvær og en vis portion spilopmageri, når de var sammen med hende, og blandt legekammeraterne blev det hurtigt almindeligt kendt, at de "bare havde en sej farmor".

I 2007 blev Marie Kristiansen desværre ramt af en psykisk sygdom, der gjorde, at hendes aktivitetsniveau og udadvendthed ikke længere var den samme. Som led i behandlingen flyttede hun til en beskyttet bolig på Marselis Boulevard, hvor hun levede et stille liv i trygge rammer. Efterhånden som alderen kunne mærkes, blev hendes aktionsradius mindre og mindre, men lige til det sidste gik hun selv over i cafeen for at spise frokost de dage, hvor kræfterne rakte til det.

Marie Kristiansen ville være blevet 92 år i april i år. Hun efterlader sig en søn og svigerdatter og to børnebørn.

Mindeord: Marie Kristiansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce