Nyt bytorv fanget i tvist om driftsaftale


Nyt bytorv fanget i tvist om driftsaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usikkerhed. Alt var parat til etablering af Bytorv i Knebel. Men så gik det galt

Der er gået kludder og tovtrækkeri i etableringen af et nyt bytorv i Knebel.

Syddjurs Kommune og Borgerforeningen Mols lavede tidligere på året en aftale om etablering og drift af bytorvet på en kommunal grund i Knebel. Men der er tilsynealdende sket en række misforståelser.

I hvert tilfælde kan borgerforeningens formand ikke genkende indholdet af et stykke kommunalt papir, som giver foreningen en stor del af ansvaret for driften af parken.

»Det må være en kikser. Jeg kan kun tro, at der er tale om en fejl skabt i sommerheden af en ferieramt forvaltning,« siger formand Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols.

Byparken skal skabes på en grund midt i Knebel. Grunden husede tidligere »Burgeren«, men i 2009 opstod der planer om at bygge et sundhedshus på adressen.

Det projekt kiksede. Siden har Borgerforeningen Mols arbejdet på at forvandle grunden til en bypark, og i forsommeren sagde Syddjurs Kommune ja til at yde en økonomisk håndsrækning.

I slutningen af juni skulle mandskab og entreprenørmaskiner gå i gang. Men først blev Borgerforeningen Mols bedt om at underskrive en driftsaftale, der i første række fordeler ansvaret for opgaver og forsikringsaftaler i forbindelse med parken. Aftalen var udarbejdet af den kommunale forvaltning, og ifølge Jørgen Ørgård placerer den en alt for stor del af ansvaret i borgerforeningens regi.

»Kommunen står som grundejer. Men vi skal løfte alle grundejerens forpligtigelser. Den er vi ikke med på. Så må kommunen selv arbejde videre med grunden, der er en grim plet i bybilledet,« understreger Jørgen Ørgård.

Som formand for kommunens udvalg for plan, udvikling og kultur er Kirstine Bille (SF) politisk ansvarlig for samarbejdet om byparken i mellem kommune og borgerforening.

Ifølge udvalgsformanden er der ikke sket fejl som sådan i den kommunale driftsaftale.

»Men kommune og borgerforeningen er tydligevis ikke på bølgelængde omkring fordelingen af ansvaret efter forårets samtaler. Jeg vil hurtigst muligt indlede en dialog med borgerforeningen, så vi får en løsning på plads,« fortæller Kirstine Bille.

Hun ser sagen som ekstra vigtig på grund af grundens fortid med flere kuldsejlede projekter.

»Vi kan ikke tåle at lade endnu et projekt gå i vasken. Det skal afklares helt og holdent, hvilke forpligtigelser Borgerforeningen Mols er i stand til at løfte,« påpeger Kirstine Bille.

For borgerne i Knebel betyder situationen, at den ny bypark på adressen Knebel Bygade 30 ikke bliver en realitet denne sommer.

Aktuelt er det uklart, hvornår entreprenørmaskiner og håndværkere kan gå i gang. Men Jørgen Ørgård forventer, at det kommer til at ske i år.

»Ellers blive jeg meget skuffet. Men det gælder om at have is i maven i denne slags situationer,« pointerer borgerforeningens formand.

Borgerforeningen Mols spytter selv omkring 70.000 kroner i torvet, mens kommunen har reserveret 130.000 kroner til projektet.

Nyt bytorv fanget i tvist om driftsaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce