Kom med til Rishøj: Amatørerne, der skilte sig fra halfolket

Rishøj Boldklub rykkede i sommer ned i Danmarksserien. Man havde ellers klaret sig fem år i træk i 2. division. Arkivfoto: Scanpix


Kom med til Rishøj: Amatørerne, der skilte sig fra halfolket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF møder tirsdag aften Rishøj Boldklub i pokalturneringen. En klub, der er kilet ind mellem motorvejen og togbanen i Køge.

Det var en stor dag i Rishøj Boldklubs historie i lørdags.

Anette Simon - hun er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune - var forbi anlægget på Lyngvej i Køge.

Rishøj-AGF
<p>AGFs cheftræner Morten Wieghorst har udtaget 16 spillere til tirsdagens pokalkamp mod Rishøj Boldklub.</p><ul><li>AGF: Steffen Rasmussen, Dino Mikanovic, Daniel A. Pedersen, Daniel Christensen, Stephan Petersen, Aleksandar Cavric, Danny Olsen, Kim Aabech, Jesper Lange, Ahmed Yasin, Oskar Buur, Josip Elez, Lukas Fernandes, Adrian Lopez, Morten Nordstrand, Dzhamaldin Khodzhaniiazov.</li><li>Fordi Rishøj spiller i Danmarksserien må klubberne kun have tre markspillere og én reservemålmand på bænken. To spillere vil blive siet fra før kampstart.</li><li>Opgøret i 4. runde af DBU Pokalen starter klokken 18.15 og spilles på Tingbjerg Idrætspark. Kampen vises på TV3 Sport1.</li></ul>

Det vides ikke, om hun transporterede sig med bil eller toget derud, men mulighederne for at komme til det lille anlæg er mange med en af Danmarks mest trafikerede motorveje få hundrede meter på den ene side af klubhuset og S-banen få hundrede meter på den anden side af klubben.

Det hjælper med andre ord ikke, at man står og småhvisker, når man skal holde tale i Rishøj Boldklub. Og det skulle Anette Simon, der også have taget en saks med for at klippe en rød snor over. Den slags gør politikere sig vist i over hele verden.

Anledningen var en kunstgræsbane, som kommunen - endelig - har anlagt på den lokale fodboldklubs anlæg.

»Det er en stor dag for klubbens medlemmer,« lød det på Rishøj Boldklubs Facebook-side.

Og man forstår dem godt. En kunstgræsbane er meget mere værd end de par millioner, den koster at lægge, når først det fugtige vejr falder over Danmark og bliver hængende i mere end et halvt år.

Kunstgræsbaner er så vigtige, at Aarhus Elite - selskabet bag AGF - forleden på sin generalforsamling fremhævede, at man skal til at anlægge sin kunstige bane nummer to.

Men glæden ved kunstgræsbaner og fodbold i øvrigt er nok snart også det eneste, Rishøj Boldklub og AGF har tilfælles.

Hos de små 400 medlemmer vægter man i klubben ord som forening og fællesskab, mens man i den århusianske Superligaklub har store ambitioner om nyt stadion og noget at hænge om halsen om fem års tid.

Når man i Rishøj normalt hører ordet Aarhus, plejer det da også at betyde et opgør med Fremad, Brabrand eller Skovbakken i 2. division.

Som for et par sæsoner siden, hvor Køge-klubben var blevet placeret i vest-kredsen og prøvede at tabe til både Brabrand og Fremad og i øvrigt også til Odder og FC Skanderborg fra det østjyske.

Og i sommer sluttede en fem-årig periode i Danmarks tredjebedste række på den mest pinefulde måde.

»Det var kun sjovt, hvis man er typen, der kan lide at se voksne mænd græde i et omklædningsrum,« fortæller Martin Grebak, der er formand i klubben.

Rishøj var endt på playoff-pladsen i 2. division Øst, hvor man skulle ud i et dobbelt opgør med Middelfart fra Vest om at undgå nedrykning.

Man tabte 0-1 ude og var foran 2-0 i returopgøret da uret viste 93 minutter på Bane 1 i Rishøj. Men så fik de et hjørnespark, fynboerne, og om ikke de fik skubbet den lille hvide klat over stregen.

Nu frister den lille klub, der nyder godt af at være nabo til HB Køge, et liv i Danmarksserien, hvor man akkurat er placeret på den rigtige side af nedrykningsstregen. Målet er at vende tilbage til 2. division for amatørklubben, men lige nu handler det om at stabilisere sig, hedder det.

Penge til spillerlønninger har man ingen af, så man vægter i stedet kammeratskabet og tager imod med kyshånd når afviste fra 1. divisionsklubben HB Køge banker på døren.

Farvel til halfolket

Det er spillere som Morten Avnskjold, tidligere Sønderjyske, som man nævner, når profiler fra klubhistorien skal remses op.

En historie, som faktisk kun går tilbage til 2003 - sådan da.

Her løsrev man sig fra Rishøj IF, fordi man var træt af at betale til en idrætsforening, men ikke havde noget at gøre med. Resten af medlemmerne benyttede hallen tæt på fodboldanlægget, men her kom fodboldstøvle-folket af gode grund aldrig, så man gik for sig selv. Blev til en boldklub.

Rishøj IF var blevet oprettet i 1970 som en fusion mellem Ølsemagle Fodbold og Ølby Boldklub. Ja, dengang kunne man også finde på den slags.

Kampen er flyttet

Og man har da også spist ved de riges bord før, for nogle år siden. Dengang kom FC Midtjylland forbi i pokalturneringen og tog en 1-0-sejr med sig hjem til Herning og Ikast - ufortjent, taler man stadig om i Køge og omegn.

Tirsdag hedder modstanderen så AGF, klubbens største kamp i historien. Det tøver man ikke med at sige.

»AGF er en stor klub med en stor historie. For os - som en sjællandsk klub - kan det kun blive større, hvis vi skulle møde FC København eller Brøndby. Alligevel ærgrer jeg mig over, at det lige er AGF, vi skal møde,« siger Martin Grebak.

Han uddyber:

»De er meget interessante for TV. Og af forskellige årsager kan vi hverken afvikle kampen på Køge eller Herfølge Stadion i kommunen, og derfor er vi blevet nødsaget til at flytte den udenbys.«

Hvis de lokale vil se kampen tirsdag, skal de hoppe på enten S-toget eller smide Volvoen ud på motorvejen og sætte kurs mod København - omtrent 40 km - hvor man har lejet sig ind på Tingbjerg Idrætspark.

Det er en længere historie om, at TV har udset sig kampen, så derfor forlanger de visse lysforhold. Køge Stadion lever ikke op til disse, og af forskellige årsager vil et leje af mobile lysmaster være alt for bekosteligt.

Herfølge Stadion, stadig Køge Kommune, har man ikke fået lov til at leje fordi HB Køge blot to dage senere skal spille hjemmekamp. Kommunens gartnere har derfor smidt riven op i vandret og sagt nej.

Derfor har det hele fået sig lidt en bitter smag.

»For spillerne er det selvfølgelig stadig en rigtig stor dag at skulle møde et Superligahold - de glæder sig - men for klubben er det endt med at være en fesen oplevelse når den skal spilles i København. Folk vil ikke tage derind med deres børn til en kamp, der slutter ud på aftenen. Der bor mange AGF-fans i København, og nu ender vi ligesom dem som et udehold til kampen. Set fra klubbens synspunkt er det virkelig bittert,« siger Martin Grebak.

Man har sågar forsøgt at frasige sig TV-transmissionen og de dertilhørende fordele for sponsorerne, så man kunne spille den hjemme i den trafikale knude. Men den gik ikke. Og til syneladende har man ikke fået hørt sig for hos de rigtige mennesker.

»Jeg undrer mig over kritikken. Vi ønskede kampen til TV-visning og det næste jeg har fået at vide er at kampen skal spilles på Tingbjerg Idrætspark. Og alt der imellem har jeg intet hørt om. Det er ærgerligt, at vi fremstår som den store stygge ulv. Hvis Martin Grebak synes det er et stort problem skulle han have ringet til mig, det havde der været et større formål med end at komme med kritikken bagefter,« siger Kim Mikkelsen, der er ledende redaktionschef på TV3 Sport.

Byens unger må nøjes med at tonse på den nye kunstgræsbane indtil klokken 18.15, hvor turen går ind foran flimmerkassen for at se Rishøj prøve kræfter med AGF.

Mon ikke også det - trods alt - bliver en stor dag for klubbens medlemmer.

Kom med til Rishøj: Amatørerne, der skilte sig fra halfolket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Stort drama til det sidste i Aarhus, hvor AGF og AaB spillede 2-2
AGF og AaB spillede søndag aften uafgjort i en kamp, der havde det hele. AGF havde muligheden for at lukke kampen, men det lykkedes ikke. I stedet fik AaB udlignet til 2-2, hvilket blev kampens resultat.
Afspil video
I skoven med Fonoudi & Toutouh: Jeg føler mig ikke tryg her, bro
Kian Fonoudi har været en tur i Aarhus og snakket med den nye AGF-signing, Youssef Toutouh, som i den grad ikke føler sig på hjemmebane i den jyske natur.
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Flemming Povlsen om Steve Trawally-sagen: Det er en lottokupon med garanteret gevinst
Eksperterne i studiet drøftede Bubacarr ?Steve? Trawally og Vejle-situationen. De var dog ikke videre imponerede af forretningsstrategien.
Afspil video
Jacob Krüger om Steve Trawally-sagen: Der er ikke noget suspekt i den her sag
Vejle Boldklub har hentet den gambiske fodboldspiller Bubacarr ?Steve? Trawally, men spilleren har aldrig optrådt i Vejle-trøjen. I klippet udtaler Vejles tekniske chef, Jacob Krüger, sig om sagen.
Afspil video
Den afrikanske Vejle-spiller i Kina: Historien om Steve er en speget affære
Vejle Boldklub hentede i sidste vinter den gambiske fodboldspiller Bubacarr ?Steve? Trawally. Spilleren har aldrig optrådt for Vejle, men han kan potentielt blive til en milliontransfer.
Afspil video
Highlights: Stort drama til det sidste i Aarhus, hvor AGF og AaB spillede 2-2
AGF og AaB spillede søndag aften uafgjort i en kamp, der havde det hele. AGF havde muligheden for at lukke kampen, men det lykkedes ikke. I stedet fik AaB udlignet til 2-2, hvilket blev kampens resultat.
Afspil video
Sormani efter FCK-nederlag: Vi skal kunne holde samme høje intensitet hele kampen
Kasper Marker fangede Vejle-træneren, Adolfo Sormani, efter nederlaget til FC København.