Byrådet har en vision: Gellerup bliver ikke til at kende

Aarhus Byråd vil sætte så mange forandringer i gang i Gellerupparken, at området ikke vil være til at kende i 2030. Som billedet viser, er der med grønne træer og slyngede stier allerede gang i store ændringer i det udsatte boligområde. Foto: Axel Schütt

Byrådet har en vision: Gellerup bliver ikke til at kende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådets vision: Om 12 år er der blomstrende byliv, mangfoldig beboersammensætning og tryghed i Aarhus V.

GELLERUP: I 2030 er Aarhus V slet ikke til at kende.

Gellerupparkens og Bispehavens betonblokke er afløst af "et blomstrende byliv, en mangfoldig beboersammensætning, et sikkert og trygt nærmiljø og en oplevelsesrig arkitektur."

Sådan står der i det "fremtidsbillede", der er bilag til den aftale om udsatte boligområder, som et stort flertal i Aarhus Byråd har indgået.

Målet til at nå den vision er blandt andet at nedrive ni boligblokke mere end de fem, der allerede er revet ned.

120 familieboliger skal sælges, og der skal bygges endnu flere familieboliger samt erhvervsbygninger.

Desuden skal der med inspiration fra Rosenhøj omtænkes og nytænkes, så boligblokkene spiller sammen i karréer med trygge uderum.

Desuden skal City Vest og området omkring butikscentret udvikles. Der skal blandt andet bygges biograf og private boliger.

Gudrunsvej

I forbindelse med udbygningen skal Gudrunsvej neddrosles fra fire til to spor. Desuden skal der føres en ny bro hen over vejen.

Samtidig skal stien fra byparken føres ned gennem området, så det forbindes med det rekreative område syd for Silkeborgvej.

Desuden vil Aarhus Kommune i samarbejde med Gellerup Kirke arbejde på at skabe en højskole ved Fredspladsen.

Og så skal der opføres et Sports- og Kulturcampus, som skal være et mødested, der åbner Gellerupparken op for resten af byen.

Campus skal bestå af et beboerhus og kulturhus i samme bygning. En bypark og en kunstgræsbane med Verdenspladsen som samlende midtpunkt.

"Forligspartierne er enige om, at ovenstående projekter er nødvendige for at opnå et attraktivt og spændende sted at bo og være. Gode naboskaber, spændende arkitektur, gode lejligheder og plads til byliv og liv mellem bygnignerne - det er afgørende for at skabe en attraktiv bydel for både besøgende og beboere, så Gellerup/Toveshøj hænger sammen med resten af Aarhus," står der i forligsteksten.

Byrådet har en vision: Gellerup bliver ikke til at kende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce