Britt Bager har blandt andet arbejde flere år som stewardesse, og hun er overbevist om at det job har givet hende noget, som hun kan tage med ind i Folketingssalen: - Jeg ser tingene på en anden måde. Foto: Michael Svenningsen

Britt Bager har gjort kometkarriere - men regner ikke med at være i politik for evigt

På få år er Britt Bager gået fra at være almindelig folkevalgt politiker til at være politisk ordfører for Venstre. Og selvom den 41-årige kvinde fra Grenaa er glad for det politiske hverv, har hun sat begrænsning på sin tid i Folketinget. - Jeg har hele tiden sagt, at jeg vil være i politik i 10 år. Jeg tror, det er sundt med udskiftning, forklarer hun.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Blå bog
 • Alder: 41 år
 • Født og opvokset på Djursland
 • Bor i København med sin kæreste Esben Juhl Hansen, der er tandlæge, og sønnen Winston på tre år
 • Blev valgt som kandidat for Venstre i Favrskovkredsen i 2013 og i 2015 blev hun valgt ind i Folketinget. I maj 2018 blev hun valgt som politisk ordfører for Venstre
 • Uddannet kontorelev og forsikringskonsulent i Codan og derefter uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet. Siden fik hun en tillægsuddannelse i journalistik fra Syddansk Universitet, og efterfølgende en kandidatgrad i politisk kommunikation og ledelse ved Copenhagen Business School.
 • Fra 2009 til 2013 arbejdede hun som politisk konsulent for Venstre og derefter som presse- og kommunikationskonsulent. Inden da var hun blandt andet ansat som stewardesse hos SAS
Fem anbefalinger fra Britt Bager
Vi har bedt Britt Bager komme med fem anbefalinger; hvilken bog er den bedste, hvor bør man spise, hvilket sted bør man besøge, hvilken film, bør man se og hvor bør man rejse hen.
 1. Du bør læse Dødevaskeren af Sara Omar. Det er den absolut bedste bog, jeg længe har læst. Den gjorde mig klogere og så er den skrevet utroligt indlevende med meget virkelige karakterportrætter.
 2. Du bør spise på Steet Food, fordi det er lækkert, nemt, uformelt og bare super hyggeligt.
 3. Du bør besøge stranden i Grenaa fordi det er Danmarks bedste
 4. Du bør se filmen En Kongelig affære. Det er en historisk vanvittig godt fortalt film med fantastiske skuespillere.
 5. Du bør rejse til London. Byen vandt mit hjerte, da jeg var ung stewardesse - og jeg har været vild med London lige siden. Pulsen og stemning - og så er der jo fly direkte fra AAR, så det er overkommeligt at komme frem og tilbage.
Annonce