Kvinde bedrager folk igen og igen: - Jeg vil så gerne være et godt eksempel for mine børn

I løbet af de sidste par år har den 26-årige kvinden snydt flere hundrede personer via Den Blå Avis. Pressefoto: DBA

Kvinde bedrager folk igen og igen: - Jeg vil så gerne være et godt eksempel for mine børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 26-årig kvinde fra Djursland blev onsdag ved retten i Randers varetægtsfængslet i fire uger.

Nimtofte: Onsdag middag sad en 26-årig kvinde fra Nimtofte endnu en gang på anklagebænken ved retten i Randers. Noget, hun efterhånden må være vant til. Den unge mor til to har nemlig flere sager i bagagen: Hun blev for nylig løsladt efter fire måneder bag tremmer for bedrageri. Hun afventer i øjeblikket en retssag, hvor hun er tiltalt for 190 nye tilfælde af bedrageri. Og nu er hun altså også sigtet for yderligere 24 tilfælde af bedrageri begået siden 28. juni, hvor hun blev prøveløsladt.

Kvinden, der erkender at stå bag de utallige bedragerier, bruger hver eneste gang den samme fremgangsmåde: Hun opretter en annonce på Den Blå Avis, modtager penge fra køberen, men sender aldrig varen. Denne gang drejer det sig om falske annoncer med blandt andet babyalarmer, klapvogne, playstations og iphones. Varer, som de 24 købere i alt har betalt 25.000 kroner for.

I retten kom det frem, at kvinden ikke har nogen logisk forklaring på sine gentagne bedragerier. Hun har intet misbrug og ingen gæld - udover den erstatning, hun ved sin første dom blev dømt til at betale sine ofre fra Den Blå Avis. Og økonomisk kan hun godt få det til at hænge sammen med sine dagpenge, boligstøtte og børnepenge.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg gør det. Jeg har brug for noget hjælp, sagde hun og antydede, at det muligvis skyldtes kedsomhed, og at hun ville stoppe, hvis hun fik et job eller en uddannelse at bruge tiden på i hverdagen.

Sådan undgår du at blive snydt
Østjyllands Politi anbefaler, at man tager sine forholdsregler, når man handler på nettet.Tjek sælgers telefonnummer, privatadresse, om vedkommende er NemID-valideret og lignende, når du handler med private på nettet.

Er det en mulighed at mødes fysisk for at handle, anbefaler politiet, at man gør det.

Har to små børn

I kvindens lejede hus i Nimtofte sidder to små piger og venter på, at deres mor kommer hjem. I løbet af det sidste halve år har de allerede måttet undvære hende i fire måneder, fordi hun ikke mødte op til samfundstjeneste, men i stedet blev hjemme og fortsatte bedrageriet, og dermed fik ændret sin ellers betingede bedrageridom til fire måneders fængsel. Fire måneder, hvor pigerne blev sendt hjem til deres far med beskeden om, at mor var i skole.

For knap to måneder siden, den 28. juni, fik pigerne endelig deres mor igen, da hun blev prøveløsladt. Men under prøveløsladelsen genoptog hun svindlen, og tirsdag 14. august blev hun dermed anholdt endnu en gang - denne gang for øjnene af sin ældste datter.

- Da jeg var i fængsel, fik børnene af vide, at mor var på skole. Jeg ville ikke byde dem sandheden. Men min ældste datter fattede mistanke, da hun denne gang så mig blive anholdt, og det påvirker hende meget her oveni hendes skolestart, fortalte den sigtede kvinde, som var desperat efter at undgå varetægtsfængsling.

- Selvfølgelig ved jeg, at det, jeg har gjort, er forkert. Jeg vil så gerne være et godt eksempel for mine børn, og jeg forbander mig selv over det her, sagde hun med grådkvalt stemme og fortsatte:

- Jeg er villig til at gøre hvad som helst, bare jeg kan få lov at være sammen med mine børn. Jeg lover, det ikke sker igen, for jeg kan ikke byde mine børn og min familie det her.

Fængslet i fire uger

Kvindens forsvarer forsøgte da også at undgå en varetægtsfængsling ved blandt andet at foreslå, at kvinden i stedet kom under tilsyn, fik tilknyttet en mentor, fik hjælp til at komme i gang med en designuddannelse i Aalborg og fik hjælp af en psykiater. Forsvareren forsøgte desuden at forklare de mange bedragerier med, at kvinden har haft menigitis, hvilket kan have skadet hjernen.

- Det kan måske være en del at forklaringen, sagde han, hvorefter han blev enig med anklager og dommer om, at kvinden skal have foretaget en personundersøgelse med henblik på at vurdere, om der bør foretages en decideret mentalundersøgelse, inden den retssag i november, hvor hun er tiltalt for 190 tilfælde af bedrageri, og hvor de 24 nye sager formentlig bliver smidt oveni.

Uanset kvindens mentale tilstand fastholdt anklagemyndigheden dog, at der er al grund til at tro, at kvinden fortsætter bedrageriet, hvis hun får lov at gå, når hverken en fængselsdom eller den ventende retssag har holdt hende fra det. Det var dommeren enig i, og han valgte derfor at varetægtsfængsle kvinden i fire uger.

Kvinden kærede varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

Kvinde bedrager folk igen og igen: - Jeg vil så gerne være et godt eksempel for mine børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce