Leverandør af Ikeas kødboller vil bruge hamp fra Møllerup Gods

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), tv., sammen med godsejer Anne Sophie Gamborg under et besøg på Møllerup Gods, hvor hampeproduktionen er omfattet både til fødevarer og til medicinsk brug. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Leverandør af Ikeas kødboller vil bruge hamp fra Møllerup Gods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møllerup Brands, der producerer alt med hamp fra marcipan og øl til frø har fået et gennembrud og skal levere hampefrø og -mel til stor svensk producent. Hampen i fødevarerne er dyrket på Møllerup Gods.

RØNDE: Møllerup Gods er leveringsdygtigt i stort set alt, hvad der er værd at indtage af hampe-produkter. Nu har en stor aftager meldt sig på banen.

Det er den svenske fødevareleverandør Dafgårds, der blandt andet er kendt for at lave Ikeas berømte kødboller.

Møllerup Gods Brands A/S har fået sin første ordre fra fødevareproducenten Dafgårds, som køber Møllerups afskallede hampefrø og hampemel.

- Vi er utroligt glade for, at vi er blevet godkendt som leverandør hos Dafgårds, som vi mødte første gang under en messe i Amsterdam for 15 måneder siden, da vi deltog på Food From Denmarks fællesstand, siger direktør i Møllerup Brands, Henrik Rendbøll.

Da Dafgårds besøgte Møllerup Brands på messen, var det fordi, de havde set, at Møllerup Brands dyrker hamp i Skandinavien, skriver Møllerup i en pressemeddelelse.

Dafgårds har gennem længere tid villet i gang med at bruge hamp i produktionen, men ville gerne undgå hamp fra det kinesiske marked. Dafgårds vil i første omgang bruge Møllerups hamp i brødproduktionen.

- Det har været en lang proces, hvor Dafgårds som udgangspunkt har været på udkig efter de almindeligt kendte hampeprodukter som frø og mel. Undervejs i forhandlingen har de været på besøg hos os for at tjekke alle procedurer på både oliepresning, afskalning og melforarbejdning, siger Henrik Rendbøll.

Aftale kaster mere af sig

En sidegevinst ved Dafgårds kvalitetstjek på Møllerup har været, at de nu også er interesserede i at udvikle produkter med andre af Møllerup Brands otte hampeprodukter.

- Selv om vi leverer til flere større fødevareproducenter, er det altid med lidt sommerfugle i maven, når sådan en audit finder sted. Dafgårds var tilfredse med, hvad de så. Aftalen blev underskrevet, og vi har netop fået den første ordre, siger Henrik Rendbøll.

Leverandør af Ikeas kødboller vil bruge hamp fra Møllerup Gods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce