Marie Koldkjær Højlund er meget optaget af klimadebatten, og hun oplever den som et godt eksempel på sansernes betydning. For først når vi som denne sommer for alvor kan mærke forandringerne, forstår vi udfordringerne. Foto: Axel Schütt

Lydkunstner, komponist og en del af Nephew: Har man noget at gå ind i fremtiden med sammen, føler man sig ikke så magtesløs

Den alsidige lydkunstner og musiker Marie Koldkjær Højlund er både nyt medlem af Nephew og i fuld gang med at komponere musikken til teaterversionen af Lars von Triers "Dancer in the Dark", men det er fem års fordybelse og en ph.d.-afhandling, der har givet hende styrken til at have sig selv med i alle sine projekter. - Jeg tror, vi mennesker grundlæggende har brug for hinanden for at finde ud af, hvad vi mener og føler, siger hun.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Blå bog
Marie Koldkjær Højlund, 38, er vokset op i Silkeborg, men bor nu i Aarhus.Hun har altid spillet musik, er med i bandet Marybell Katastrophy og er nu også blevet en del af Nephew, som hun blandt andet optrådte på Roskilde Festival og Smukfest med.

Hun har en bachelor i musikvidenskab og en kandidat i lyddesign fra Aarhus Universitet, og så har hun skrevet ph.d. om hospitalers lydmiljø.

Hun har været tilknyttet Aarhus Universitet som underviser og er det til dels stadig, men hun arbejder også som kunstner med lyd og har lavet flere lydinstallationer. Blandt andet havde hun i forbindelse med Aarhus' status som europæisk kulturhovedstad i 2017 sat en række lydinstallationer op i det østjyske sammen med Morten Riis under navnet "The Overheard".

De har også samarbejdet med Nephew om et projekt i Østerild, hvor bandets nyeste sange via en hjemmeside bliver afspillet i takt med en vindmølles hastighed.

Sammen med Simon Kvamm stod hun sidste år for musikken til den Reumert-vindende forestilling "Lyden af de skuldre, vi står på".

Sammen med Morten Riis komponerer hun musikken til teaterversionen af Lars von Triers "Dancer in the Dark", og hun medvirker også som musiker i forestillingen.

Hun er gift med Emil Thomsen, der arbejder med mastering; den sidste lydmæssige finish af musik inden udgivelse. Sammen har de drengene Sigurd, 5, og Ivan, 9.
Annonce