Fredag begynder Food Festival: Velkommen til tre dages madfest

Food Festival byder på mad i alle afskygninger og leverandører og producenter fra alle hjørner af Danmark. Her er det producenter fra Djursland fra sidste års festival. Arkivfoto: Axel Schütt

Fredag begynder Food Festival: Velkommen til tre dages madfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Food festival er Nordens største madfestival og er i weekenden klar i dens syvende udgave på Tangkrogen. Ifølge festivalen selv i en mere sprudlende, velsmagende og børnevenlig udgave.

AARHUS: En festivalplads på 45.000 kvadratmeter delt i 13 forskellige områder og med flere end 30.000 besøgende.

Det er i store tal beskrivelsen af Food Festival - den største af sin art i Norden - der for syvende gang indtager Tangkrogen den sidste weekend i festugen.

De tre dage byder på stort set alt om mad og drikke, og gæsterne kan glæde sig til et utal af konkurrencer og smagsprøver, workshops, foredrag og værksteder - i det hele taget bare gastronomisk underholdning og oplysning på stort set alle planer.

- Vi kommer til at samle hele Maddanmark til én stor madfest, hvor flere end 200 af landets absolut bedste madfolk er klar til at gøre folk klogere på alt lige fra gin til surdej. En tur på Food Festival kommer i år til at være som at tage på safari rundt i det Maddanmark, der aldrig har været mere appetitvækkende. Mit mål er, at folk skal gå mætte hjem, men med en masse appetit på mere, siger festivaldirektør Anna Lund.

Anna Lund er festivaldirektør, og hun har på syv år set festivalen vokse fra 15.000 til flere end 31.000 besøgende. Arkivfoto: Axel Schütt
Anna Lund er festivaldirektør, og hun har på syv år set festivalen vokse fra 15.000 til flere end 31.000 besøgende. Arkivfoto: Axel Schütt

Billig gourmet

Nyt i år er området Gourmethjørnet, hvor man under sejl kan slå sig ned og nyde et måltid til under 100 kroner kreeret af en af de fire Aarhus-restauranter Ferdinand, Les Trois, Kähler Spisesalon og Madklubben.

Nyt er også Arla Food Fest, der får eget område på pladsen, og som er fuld af oplevelser og aktiviteter, der skal vække børn og unges nysgerrighed på mad.

Food Festival har desuden et væld af workshops, hvor man bliver guidet af førende eksperter indenfor mad og drikkevarer.

- Vi insisterer på at skabe rammerne for ny læring og give vores gæster muligheden for at blive endnu klogere på det gastronomiske felt. Vi ønsker at arrangere workshops for alle - på alle niveauer og for alle aldre - og derfor skal man ikke være en mester i et køkken for at deltage. Gåpåmod og godt humør er rigeligt, lyder det fra Anna Lund.

Food Festival starter fredag 7. september og slutter søndagen efter. Man kan købe billetter til en enkelt dag eller til alle dage. Se mere på foodfestival.dk/billet.

5 ting du skal opleve
1. DM i Hotdog
Afholdes for 10. gang og har vokset sig stor med stjernekokke, pølsemagere og slagtere fra hele landet, der under festlige rammer kæmper om at kreere den bedste og mest kreative hotdog. I år deltager blandt andre kokke fra restauranter som Formel B, The Balcony og Tree Top.

Søndag kl. 12.30-16.30

2. Gratis Kokkekursus
For unge 13-18 år med kokkefornemmelser i maven. Lær, hvodan man skaber smag i verdensklasse med blandt andre Danmarks Bocuse d'Or-repræsentanter, Kenneth Hansen og Christian Wellendorf Kleinert. Søndag kl. 10.30-13 Tilmelding nødvendig

3. Den Ultimative Aarhus-middag
Ekstraordinær gourmetoplevelse i naturskønne omgivelser, når fire Aarhus-restauranter rykker deres køkkener på Tangkrogen og serverer hver deres menu ved langborde i hver deres zone.

Fredag kl. 19Menu koster 250 kr./prs. for to retter og et glas vin

4. Testvognene
Nye, innovative produkter præsenteret af en række fødevarevirksomheder og madiværksættere. Produkterne er ikke på markedet endnu, og virksomhederne bag har brug for publikums feedback vedrørende alt fra smag til indpakning.

Alle dageGratis

5. Opdagelsesrejse i mælk og ost
Underholdende og lærerig blindsmagning af mælk, smør og syrnede mejeriprodukter. En interaktiv opdagelsesrejse ud i velsmag og produktkvalitet. En laktisk dannelsesrejse, der illustrerer mælkens vej fra yver til glas og via syrning til surmælksprodukter og derfra via mekanisk behandling og håndværk til smør.

Lørdag kl. 10.45-11.30 og 14.15-15.00Gratis

Fredag begynder Food Festival: Velkommen til tre dages madfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce