Bevar vores busrute: 2000 har skrevet under på protest mod besparelser

Rute 107 er en livsnerve til bl.a. Gedved. derfor er Gedved Lokalråd gået ind i kampen for at bevare den. Arkivfoto

Bevar vores busrute: 2000 har skrevet under på protest mod besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På blot en uge er der indsamlet flere end 2000 underskrifter. Borgerne vil bevare den lokale livsnerve.

Gedved: Mandag blev 2027 underskrifter indsendt til byrådet i Skanderborg og til Anders Kühnau (S) og Jørgen Nørby (V) fra regionsrådet i Region Midtjylland.

Underskriverne protesterer mod bebudede besparelser på regionale busruter, herunder Rute 107 mellem Skanderborg og Horsens, en rute, der også går gennem Gedved og Egebjerg.

Underskriftsindsamlingen vil derfor også blive sendt til byrådet i Horsens.

Indsamlingen af underskrifter har været rettet mod borgere i Ejer Bjerge (Tebstrup, Ris, Ejer, Tåning og Hylke) samt Gedved og Egebjerg og blev påbegyndt 1. september, oplyser Else Maae fra Tebstrup, der er primusmotor på indsamlingen.

Der er mange børn og unge, der ikke kan komme frem og tilbage. Og hvad skal man gøre, når man bliver ældre og ikke kan køre bil mere?
Birgitte Feldborg, Gedved Lokalråd

Undersøgelse om brugerne

Gedved Lokalråd er også gået aktivt ind kampen for at bevare rute 107, fortæller lokalrådsmedlem Birgitte Feldborg.

- Vi har arbejdet sammen med underskriftindsamlerne i Ejer og Tebstrup. Vi har selv lavet en undersøgelse om brugen af rute 107 på Facebook, og i forbindelse med Tour de Gedved har vi fysisk indsamlet underskrifter, fortæller hun.

Ifølge lokalrådets undersøgelse kører to tredjedele af brugerne sydpå og en tredjedel kører nordpå.

I budgettet for Horsens Kommune for 2019 er der lagt op til, at der skal etableres bybusser til områdets byer, herunder Gedved og Egebjerg.

- Konklusionen af vores undersøgelse er sendt ind sammen med underskrifterne. Vores største bekymring er bussen nordpå, mens man i Tebstrup er bekymret for bussen sydpå. Vores frygt er, at vi kan stå og vinke til hinanden på kommunegrænsen, og så kan vi ikke komme videre. Der er mange børn og unge, der ikke kan komme frem og tilbage. Og hvad skal man gøre, når man bliver ældre og ikke kan køre bil mere? Hvordan skal man komme til læge eller tandlæge eller hvad man nu skal? Jeg synes, det er de svage, man rammer, siger Birgitte Feldborg

Hvad der skal ske fremadrettet, er der ikke nogen konkrete planer for.

- Men hvis man vælger at nedlægge rute 107, er vi nødt til at gøre noget, uden at jeg ved, hvad det bliver. Vi har en aftale med Tebstrup, at vi holder tæt kontakt, siger Birgitte Feldborg.

I øjeblikket forhandler Region Midtjylland med de østjyske kommuner om en model, der vil udskyde nedskæringer for 40 million kroner på busdriften. Ellers skulle de være trådt i kraft fra årsskiftet.

Bevar vores busrute: 2000 har skrevet under på protest mod besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce