Pirattaxa snuppet på fersk gerning

Trods gentagne kampagner er det endnu ikke helt sevet ind, at pirattaxakørsel er både forbudt og dumt. Arkivfoto: Kim Haugaard

Pirattaxa snuppet på fersk gerning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en godt idé, at en patrulje fattede mistanke til en bil, der holdt ind til siden. Det viste sig nemlig at være en pirattaxa.

HASLE: I de fleste tilfælde bliver politiet først opmærksomme på pirattaxakørsel, når 'kunden' dagen efter turen opdager, at dankortet er forsvundet, og kontoen er lænset for adskillige tusinde kroner, hvorefter forbrydelsen bliver anmeldt til politiet.

Men natten til søndag blev en 22-årig mand sigtet for at køre pirattaxa, da han blev opdaget af en patrulje i krydset Hasle Ringvej/Randersvej i Aarhus. Østjyllands Politi har i begyndelsen af festugen været ude at advare mod at hoppe ind i en pirattaxa og er derfor særligt opmærksomme på pirattaxakørsel for tiden. Omkring klokken 2.00 fattede betjente mistanke til en mistænkelig bil, der holdt ind til siden.

Manden bag rattet forklarede betjentene, at bilen havde haft motorproblemer. Han var derfor blevet nødt til at holde ind til siden midt i det hele. Patruljen kunne dog ikke konstatere nogen problemer med bilen. Da de spurgte, hvem passageren på forsædet var, forklarede den 22-årige fører, at det var hans gamle dansklærer, som han tilfældigvis havde mødt og nu kørte hjem for at gøre en god gerning.

Pudsigt nok havde passageren og føreren forskellige svar på, hvor og hvornår de havde været lærer og elev, og til sidst måtte passageren erkende, at han ikke kendte føreren. Tværtimod havde de netop mødt hinanden, da den 22-årige havde holdt ind til siden og spurgt, om han ville have et lift. De havde ikke nået at aftale et beløb for kørslen.

Ud fra betjentenes observationer og de to mænds forklaringer blev den 22-årige sigtet for at køre taxakørsel i en privat bil.

Pirattaxa snuppet på fersk gerning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce