Budgetforslag på plads i Favrskov


Budgetforslag på plads i Favrskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere penge til ældreområdet, handicap og psykiatri, børn med særlige vanskeligheder og dagtilbud samt en række større og mindre anlæg. Det er hovedingredienserne i det budgetforslag, som 24 ud af 25 byrådsmedlemmer i Favrskov Kommune står bag.

Hadsten: Favrskov Kommunes budgetforslag for 2019-22 rummer årlige nettoudvidelser på driften på 17,1 mio. kr. Det består af udvidelser på 26,2 mio. kr. samt reduktioner og omlægninger på 9,1 mio. kr. Hertil kommer anlæg for næsten 140 mio. kr. i 2019.

- Vi står i en situation, hvor vores økonomi er forbedret i forhold til sidste år. Dels som følge af flere års ansvarlig og stram økonomisk styring og dels fordi økonomiaftalen mellem KL og regeringen for 2019 har givet Favrskov Kommune 20 mio. kr. ekstra i bloktilskud til service og anlæg. Samtidig er skatteindtægterne fem mio. kr. højere end forventet, forklarer Nils Borring (A) i en pressemeddelelse.

Borgmesteren er meget tilfreds med, at et bredt flertal står bag budgetforslaget for 2019-22.

- De forbedrede økonomiske vilkår giver mulighed for at udvide driften med 17,1 mio. kr. i 2019 og samtidig fremvise et anlægsbudget på 139,5 mio. kr. Blandt de nye anlæg kan nævnes investeringer i nye pladser i vuggestuer, etablering af en ny ungdomsklub i Hadsten, nye plejehjemspladser i Voldum, forbedret indeklima i dagsinstitutioner og skoler, fortsat renovering af kommunale bygninger samt en række andre tiltag, der kommer en bred skare af borgere til gode, siger Nils Borring.

Udvidelsen på ældreområdet på godt syv mio. kr. skal blandt andet dække stigende udgifter til betaling for plejehjemspladser i andre kommuner samt flere og mere komplekse plejeforløb. På handicap- og psykiatriområdet vil de ekstra 8,3 mio. kr. hovedsagligt blive anvendt til at håndtere tilgangen af nye borgere. Som delvis finansiering af disse udvidelser gennemføres der reduktioner på de to områder på i alt 2,1 mio. kr.

På driftsbudgettet afsættes en pulje på to mio. kr. til at imødegå udgifter til en kortere skoledag og 2,5 mio. kr. til at hæve normeringen i vuggestuer og børnehaver. Samtidig afsættes der godt 2,2 mio. kr. til forskellige indsatser i arbejdet med sårbare børn og deres familier.

Som følge af den generelle vækst i Favrskov Kommune er der også sat ekstra resurser af til at styrke forskellige planlægningsopgaver på teknik- og miljøområdet.

Budgetforslag på plads i Favrskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce