Overlegen månesyge på Atlas

Luna havde publikum i sin hule hånd. Foto: Jason Champney

Overlegen månesyge på Atlas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanske Luna var i et overdådigt spillehumør og leverede en formidabel koncert på Atlas mandag aften.

Aarhus: - Min kæreste var skuffet. Jeg elskede koncerten, men min kæreste var skuffet, fordi I ikke spillede noget fra "The Days Of Our Nights".

Sådan havde en kommentar til forsanger Dean Wareham efter en af de foregående koncerter på amerikanske Luna europæiske turne. En mangel, de rådede bod på mandag aften i Aarhus, da bandet tilføjede en sang fra den nævnte plade og leverede en mindre magtpræstation på spillestedet Atlas. For selvom koncerten fandt sted i den mindste af Fonden Voxhalls to sale, så var der intet småt over den præstation, som et talstærkt publikum blev præsenteret for.

Kvartetten viste fra koncertens begyndelse imponerende overskud og spillelyst, da de indledte showet med en instrumental intro, som fik lov til at lave og blive bygget op i et univers, hvor der ikke var grænser for, hvor sangen kunne bevæge sig hen, men hele tiden blev holdt i greb, så det hele gav mening.

En evne, der også gennemskinnede koncertoplevelsen, hvor gruppen, som for alvor skinnede igennem i 1990erne og begyndelsen af det nye årtusind, stak hånden ned i deres enorme sangskat og pillede en stor håndfuld klassikere frem, som blev leveret med en indlevelse, nysgerrighed og legesyge, der hurtigt smittede af på de mange fremmødte i Aarhus.

Hvert nummer, tempofyldt eller roligt, blev hyldet med en længere applaus, og selvom kommentarerne mellem musikere og publikum var få, så blev der hurtigt opbygget en stærk kemi mellem de to parter.

"SSHHHHHH", står der på begge sider af væggene i Atlas lokaler. En opfordring til koncertgængerne om at lytte i stedet for at snakke, når musikken blæser ud i lokalet. En påmindelse, der denne aften var helt unødvendig, for når Luna kastede sig ud i endnu et nummer, så var publikum fastlås i de gode melodier og de mange guitarflader, der blev vævet under selve sangen. En god kombination af melodisk styrke og musikalsk ekvilibrisme, der fik frit spil. Gruppens plader er ofte svøbt ind i lækkerhed og en imponerende produktion, men på Atlas fik Luna en langt mere kantet og rocket lyd, som virkelig klædte bandets sange. Til tider blev de jammede perioder så intense, at det blev så hurtigt og hårdt, at punkens ansigt dukkede frem i salen.

De spillede lidt over en times tid inden de blev klappet ind igen til to ekstra numre. Heriblandt den forrygende "Bonnie and Clyde". Det var dog ikke nok for publikum, der for alvor havde fået smag for amerikanernes musik. Til en bølge af nye klapsalver dukkede gruppen op til endnu et nummer og sluttede hele aftenen af med deres version af "Indian Summer".

- Jeg får sgu svært ved at falde i søvn i aften, lød det begejstret fra en mand i salen.

Forståeligt nok. Luna havde leveret et brag af en koncert, og selvom alle sang-ønsker nok ikke blev krydset af på alle koncertgængernes liste, så skulle man formentlig lede længe efter en skuffet deltager.

Luna var suveræne.

Atlas, mandag aften

Luna

Sangene fik lov til at leve og boltre sig på forunderlig vis og fik et helt nyt liv på scenen på Atlas. Foto: Jason Champney
Sangene fik lov til at leve og boltre sig på forunderlig vis og fik et helt nyt liv på scenen på Atlas. Foto: Jason Champney
Forsanger Dean Wareham. Foto: Jason Champney
Forsanger Dean Wareham. Foto: Jason Champney

Overlegen månesyge på Atlas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce