Sovekoncert: Få en god nats søvn med musik i ørerne foran Musikhuset

Søndag er der sovekoncert i et stort telt i Musikhusparken. Publikum ligger på madrasser på gulvet og lytter til elektronisk musik. Koncerten varer 12 timer. Pressefoto

Sovekoncert: Få en god nats søvn med musik i ørerne foran Musikhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag 16. september kan op til 500 mennesker komme sovende til en helt særlig oplevelse.

AARHUS: Madrasser på gulvet, hyggestemning og musik. Det lyder som opskriften på en klassisk lejrtur. I dette tilfælde er det nu en såkaldt sovekoncert, der er tale om. På søndag kan århusianerne nemlig lægge sig til at sove i et stort telt i Musikhusparken sammen med 500 andre.

Bag det lidt specielle koncept står Rodkjær Events, der har arrangeret sovekoncerter i flere andre byer. Og det er populært, fortæller medarrangør Niels Mark:

- Vi har holdt det på Himmelbjerggården ved Ry, i Sukkerhallen i København og på en række af landets biblioteker, og alle steder har der været helt udsolgt.

Ved sovekoncerten i Musikhusparken kan publikum se frem til en 12 timers totaloplevelse med drømmende elektronisk musik og visuals.

Tanken er, at publikum udforsker deres egne drømme og underbevidsthed gennem koncerten med den elektroniske musiker Karsten Pflum, som også har leveret lydsporet til andre sovekoncerter her i Aarhus.

Arrangementet begynder kl. 21 med en velkomstdrink, hvor gæsterne bliver rystet lidt sammen inden de går til ro.

- Folk har en oplevelse af at komme ind i et rum, hvor de ikke kender hinanden. Men når vi snakker med dem næste morgen, er der mange som sammenligner det med at være på lejrskole. Man vågner op og er en del af en gruppe, som har haft en speciel og unik oplevelse sammen. Det giver en samhørighed, forklarer Niels Mark.

Arrangørerne beskriver sovekoncerten som en oplevelse, hvor publikum absorberer musikken gennem kroppen i drømmefasen, på grænsen mellem vågen tilstand og søvn.

- Deltagerne oplever det som behageligt og afslappende. De får ofte nogle billedlige oplevelser, fordi musikken ubevidst går ind og påvirker hjernen, så den skaber nogle drømmebilleder, forklarer Niels Mark.

Sovekoncerten slutter først efter 12 timer, kl. 9 mandag morgen med morgenmad og en snak om nattens oplevelser.

For komponisten Karsten Pflum er der spændende perspektiver i i en sovekoncert:

- Det er en spændende og særdeles meningsfuld måde at formidle mine ambient-musikværker på. Til forskel fra den traditionelle koncertform, hvor musikken typisk har en mere lineær tidslinje, spiller tiden og rammerne omkring koncertens musik en væsentlig rolle. Den giver publikum mulighed for at få en langstrakt og transcenderende oplevelse, lyder det.

Der er i skrivende stund købt 100 billetter til søndagens sovekoncert. Billetter kan købes via Ticketmaster og koster 220-270 kroner.

Sovekoncert: Få en god nats søvn med musik i ørerne foran Musikhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce