Dødsfald: Steen Fiil Christensen


Dødsfald: Steen Fiil Christensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steen Fiil Christensen, Aarhus, er død; han blev 68 år.

Steen Fiil Christensen boede det meste af sit liv i Aarhus. Han voksede op på Hammershusvej, og i sit voksne liv boede han i Sjællandsgadekvarteret. Han blev uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet, og fra 1981 til marts i år underviste han i engelsk og dansk på Tørring Gymnasium, hvor han var en meget afholdt lærer.

Jobbet som gymnasielærer var kun en lille del af Steen Fiil Christensens liv. Han gik meget op i kunst, engelsk og amerikansk litteratur, mad og vin. Han oversatte mange bøger fra engelsk til dansk, og han drev vinbutikken Den Blå Port i Sjællandsgade, som har åbent en time hver dag - som han sagde "eksklusive åbningstider for eksklusive kunder". Butikken er for mange mennesker blevet et sted, hvor de møder gode venner til en snak.

Fra 2003 og ti år frem drev han sammen med sin hustru Kirsten restauranten Villys Vinbar, hvor selskaber kunne nyde god mad og vin, for som Steen Fiil Christensen sagde "god vin skal nydes med mad".

Interessen for mad og vin blev også plejet i ferierne. I alle skoleferier rejste Steen Fiil Christensen med sin første kone Lene og deres døtre rundt i verden. Da parret blev skilt, og han flyttede sammen med Kirsten, fortsatte han rejserne med hende og deres to sønner rundt i verden for at smage på og købe vin, og de har blandt andet været i USA, Sydafrika, New Zealand og Australien. Senere kom der også olivenolie og kaffe på programmet, og så sent som i vinterferien i år var parret i Kenya for at se på kaffe. Selv om han på det tidspunkt var mærket af sygdom, nød han at komme rundt og snakke med folk og lære nyt.

Steen Fiil Christensen arbejdede altid, han nød at arbejde med sine mange interesser, han var livsnyder i ordets bedste forstand, og trods fremskreden sygdom fik han det bedste ud af livet. Det seneste projekt var produktion af cider - på en mark ved Yding Skovhøj - som han dog ikke nåede at færdiggøre.

Han efterlader sig sin hustru Kirsten og deres tilsammen fire børn med familier.

BLIK

Dødsfald: Steen Fiil Christensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce