- Det er dejligt, at det er blevet nemt at få musikken bredt helt ud til dem, der påskønner den. Men jeg er nok ikke selv så optaget af publikum. Jeg er mere optaget af at lave de ting, som jeg synes er fede, erkender Wayne Siegel, der også erkender, at han ikke selv brød sig om den musik, han komponerede som ganske ung. Foto: Axel Schütt

Wayne Siegel fik en åbenbaring - og købte en enkeltbillet til Aarhus

Han begyndte som barn i Hollywood og endte som komponist i Aarhus. Nu går Wayne Siegel på pension fra professorjobbet for bl.a. at få tid til sin havkajak - men båndene til Det Jyske Musikkonservatorium kappes ikke.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Jeg holder kun op, hvis jeg ikke længere har noget at sige - så holder jeg kæft.
Wayne Siegel, komponist og adjungeret professor
Wayne Siegel
Født 14. februar 1953 i Los Angeles. Far var opfinder af trykregulerende udstyr og havde sit eget firma. Mor var skolelærer for de yngste elever. Begge forældre er døde. Har en fire år ældre storebror og en et år ældre storesøster.Gift med Elisabeth Siegel, psykolog og forfatter, men i dag passioneret makrofotograf og insektkender. Parret er forældre til Gabriel, der er født i 1983 og uddannet datalog, og Mira, der er født i 1994 og studerer rytmisk komposition på kandidatdelen på Det Jyske Musikkonservatorium. På hver sin måde har begge børn fulgt i Wayne Siegels fodspor - med elektronik og musik.

Uddannet komponist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1977. Har skrevet mere end 100 værker indenfor elektronisk og instrumental musik.

Ansat som leder af DIEM, Dansk Institut for Elektronisk Musik, i 1986. I forbindelse med sammensmeltningen med Det Jyske Musikkonservatorium i 2002 blev Wayne Siegel professor i elektronisk musik. Gik af 1. september i år, men fortsætter som adjungeret professor.

Modtog Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i 1978 og Statens Kunstfonds hædersydelse, der er livsvarig, i 2003.

Spiller banjo i fritidsprojektet The Critter Family.

Læs mere på waynesiegel.dk
Annonce