Norddjurs Kommune erkender, at dispensation var en fejl

Efter branden på Farsøhthus Plejecenter vil Norddjurs Kommune nu gennemgå brandsikkerheden i de kommunale insitutioner. Foto: Annelene Petersen

Norddjurs Kommune erkender, at dispensation var en fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norddjurs Kommune har nu haft lejlighed til at gennemgå den rapport, der tirsdag blev fremlagt af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Allingåbro: Tirsdag kom det på et åbent samråd frem, at Farsøhthus Plejecenter i 1997 var blevet givet dispensation fra brandsikkerhedskravene, således at om- og tilbygningen kunne foretages uden etablering af et automatisk sprinkleranlæg.

Dispensationen blev i sin tid givet af Rougsø Kommune, der senere blev lagt sammen med andre kommuner til Norddjurs i 2007. En dispensation, der aldrig burde være givet, lyder det nu fra Norddjurs Kommune.

- Vi ville ikke have givet dispensationen vedrørende sprinkleranlægget i dag og slet ikke med en begrundelse om, at der ligger en brandstation i nærheden, siger Lars Møller (S), formand for voksen- og plejeudvalget i en pressemeddelelse.

Det kan lyde som om, I sender aben videre. Men hvem har ansvaret for, at brandsikkerhedskravene ikke var overholdt på Farsøhthus?

- Vi er helt bevidste om vores ansvar som bygningsejere og myndighed. Vi må konstatere, at de tilladelser, der ligger fra 1997, er lovlige, men ikke ville være givet i dag. Nu må vi se fremad og tager selvfølgelig den viden fra rapporten med os, siger Mathilde Nørgaard, kommunikationsmedarbejder i Norddjurs Kommune.

Kan I garantere, at der ikke siden 2007 er givet andre lignende dispensationer, som bryder med brandsikkerhedskravene?

- Det kan vi ikke kommentere på. Det er for tidligt at vurdere.

Hvad gør I for at sikre, at det ikke er tilfældet?

- Nu vil vi gennemgå de dispensationer, der måtte findes i forhold til vores plejecentre, institutioner og lignende fra ende til anden. Det gælder i særdeleshed på Farsøhthus, men også i andre kommunale bygninger.

Norddjurs Kommune erkender, at dispensation var en fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce