Aarhus-skolefolk skal granske læreruddannelsen

Rani Hørlyck er sammen med Simon Calmer Andersen udpeget til medlem af den kommission, som skal granske læreruddannelsen. Foto: Axel Schütt

Aarhus-skolefolk skal granske læreruddannelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Simon Calmer Andersen og Rani Hørlyck, begge fra Aarhus, er to af de seks, der er udpeget som medlemmer af den kommission, som skal granske læreruddannelsen og bl.a. vurdere, om uddannelsen bør gøres femårig.

Simon Calmer Andersen, der er professor på Aarhus Universitet, er formand for kommissionen, mens Rani Hørlyck, der er skoleleder på Søndervangskolen, er menigt medlem i selskab med Alexander von Oettingen, prorektor på UC Syd, Elaine Munthe, professor og dekan på universitetet i Stavanger, Jakob Roland Munch, professor på Københavns Universitet, og Inaluk Hede Pedersen, lærer på Bagsværd Skole.

I januar konkluderede en stor evaluering af læreruddannelsen, at både studieintensiteten og det faglige niveau er for lavt. Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) har derfor nedsat kommissionen og bedt om forslag til en mere ambitiøs læreruddannelse. Det skal blandt andet ske med inspiration fra udlandet. Kommissionen skal gennemføre en analyse af, hvad læreruddannelsen skal kunne nu og i fremtiden for at leve op til samfundets behov. Desuden skal den opstille modeller for, hvordan en læreruddannelse kan tage sig ud på professionshøjskoler, som det er i dag, og på universiteter. En hybrid kan også komme på tale. Kommissionen skal se på fordele og ulemper ved de forskellige modeller, blandt andet i forhold til den regionale forsyning af velkvalificerede lærere i hele landet. Kommissionen skal afrapportere i foråret 2020.

Aarhus-skolefolk skal granske læreruddannelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce