Balletdanser modtager fornem pris

Solist ved Den Kongelige Ballet, Wilma Giglio, er født i Argentina og uddannet på National Ballet School of Canada. Privatfoto

Balletdanser modtager fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Wilma Giglio, solist i Den Kongelige Ballet, har modtaget dette års Ole Nørlyngs Talentpris. Prisen tildeles en ung danser mellem 16 og 25 år, som har vist en imponerende teknisk kunnen, har en markant personlighed og et kunstnerisk overskud i sin sceneoptræden.

Prisen hed tidligere Ballettens Venners Talentpris, men til ære for og minde om journalist og kunstanmelder Ole Nørlyng, der døde for knap to år siden og i sit testamente betænkte foreningen Ballettens Venner, er prisen nu blevet omdøbt til Ole Nørlyngs Talentpris. Nørlyng videregav i mange år sin store viden inden for kunst, dans og musik - også til balletelever gennem sit virke som lærer på Det Kongelige Teaters Læseskole.

Årets prismodtager, Wilma Giglio, er født i Argentina. I 2010 kom hun som 15-årig til Europa for første gang, da hun deltog ved den prestigefyldte dansekonkurrence for unge talenter, Prix de Lausanne i Schweiz. Derefter blev Giglio uddannet på National Ballet School of Canada og i 2014 ansat ved Den Kongelige Ballet som korpsdanser. Der spottede man hurtigt hendes smukke linjer, når hun stod i korpset.

Og så er det gået stærkt de seneste fire år. Wilma Giglio fik en chance, da hun grundet en skade hos en anden danser, fik lejlighed til at vise, hvad hun kunne. Solisten tog alle, publikum såvel som anmeldere, med storm som Kate i Twyla Tharps "Come Fly Away". Herpå fulgte flere solistroller, bl.a. i "Arabisk dans" i "Nøddeknækkeren", "Russisk dans" i "Svanesøen", "Veninde" i "Romeo og Julie", "Veninde" i "Don Q" og mange andre solistpartier i de klassiske balletter; men også i det moderne repertoire. Særligt har Giglio gjort sig bemærket som "Smaragd" i balletten "Juveler", som "Sukkerfeen" i "Nøddeknækkeren" og især som "Odette og Odile" i "Svanesøen", hvor hun fik lov til at vise sit store talent.

Det var disse roller, der førte til, at Wilma Giglio blev udnævnt i slutningen af sidste sæson og nu kan se sæsonen 2018/2019 i møde med titlen som solist ved Den Kongelige Ballet.

Balletdanser modtager fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce