Carslbergfondet giver stor forskningspris til Aarhus-professor

Poul Nissen fra Aarhus Universitet er den ene af årets to modtagere af Carlsbergfondets Forskningspris.

Carslbergfondet giver stor forskningspris til Aarhus-professor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carlsbergfondets forskningspriser 2018 gives til henholdsvis professor i strukturel biologi Poul Nissen fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik på Aarhus Universitet og professor i finansiel økonometri Tim Bollerslev fra Department of Economics på Duke University.

De to modtager prisen for deres banebrydende arbejde inden for hvert sit felt. Med prisen følger en million kroner. Heraf øremærkes 750.000 kroner til forskningsaktiviteter, mens 250.000 kroner er en personlig hædersgave.

Den århusianske professor Poul Nissen er uden sammenligning den højest profilerede strukturbiolog i Skandinavien. Allerede som ph.d.-studerende publicerede han forskningsresultater i 1995 i Science. Siden blev han som postdoc på Yale University en af de drivende kræfter i sit felt. Han har publiceret utallige højtprofilerede artikler.

Poul Nissen er født og opvokset på et landbrug i Augustenborg i en familie præget af glæde og forundring over natur, ånd og kunst, politiske diskussioner og forretning, fest og alvor. Han er gift med Marie Louise Jespersen, der er overlæge i patologi. Parret er forældre til Sigrid og Kristian på henholdsvis 19 og 18 år.

Carlsbergfondets Forskningspris blev indstiftet i 2011 i anledning af fondets grundlægger J.C. Jacobsens 200-års fødselsdag. Prisen uddeles efter indstilling fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og har som formål at yde støtte til to aktive forskere i ind- eller udland, der har bidraget afgørende til grundforskningen, og som nyder stor videnskabelig anerkendelse.

"Det er mig en stor glæde at overrække Carlsbergfondets Forskningspriser 2018 til professor Tim Bollerslev og professor Poul Nissen. Begge forskere har leveret forskningsresultater i verdensklasse inden for deres respektive felter, og de nyder begge stor anerkendelse i det internationale forskningsmiljø. Samtidig har de begge en yderst dedikeret indstilling til deres forskning. Helt i Carlsbergfondets ånd besidder de således den særligt brændende og passionerede 'Semper Ardens'-tilgang til det at bedrive videnskab, som vi sætter højt", siger Flemming Besenbacher fra fondet.

Carslbergfondet giver stor forskningspris til Aarhus-professor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce