Claus Elming runder de 50 år: Han har drømt om at lave tv hele livet

Claus Elming tager ikke et tv-job, hvis han ikke har en interesse i programmet. "Jeg har sagt nej til et hav af ting, fordi jeg ikke kunne se mig selv i det. Og det er jo også en gave at have fået. At man kan tillade sig at sige nej til ting", siger han. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Claus Elming runder de 50 år: Han har drømt om at lave tv hele livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I USA fandt Claus Elming redskaberne til at udleve barndommens drøm om at komme på tv. Onsdag 20. marts fylder han 50 år.

50 Igennem 12 år var han synonym med "Vild med dans", hvor han fredag aften iklædt smoking og butterfly styrede dansere, publikum og seere gennem konkurrencen. Selv om han er færdig med "Vild med dans", er den mangeårige vært Claus Elming, der fylder 50 år onsdag 20. marts, langt fra færdig med tv.

Men ser han tilbage på sin foreløbige karriere, har han udlevet sin drøm.

- Allerede da jeg løb rundt i mine forældres baghave som seksårig og spillede fodbold, kommenterede jeg det hele selv. Jeg havde en drøm om, at jeg skulle lave sportsfjernsyn. At det gik i opfyldelse og lykkedes, var en drengedrøm, siger han.

Tv-drømmen fik liv, da han som 16-årig i 1985 drog på udveksling til USA, hvor han gik på high school og spillede amerikansk fodbold.

- Jeg ville hellere se amerikansk tv, når mine kammerater spurgte, om jeg ville med ud. Jeg blev fascineret af det: Gameshows, sitcoms og sportskampe, siger han.

Gennem amerikansk fodbold lærte han, at forberedelse betyder alt. Som vært på "Vild med dans" havde han sin tekst i lommen i tilfælde af, at teleprompteren skulle gå ned. Da uheldet en aften var ude, var han forberedt.

- Forberedelse er afgørende for ens succes. Det betyder, at man også er forberedt på uforberedte situationer, og så har man råderum til at improvisere, siger han.

Claus Elming er ikke uddannet journalist, men i 1993 fik han alligevel muligheden for at kommentere den danske finale i amerikansk fodbold på DR. I 1998 kom gennembruddet, da han fik lov at kommentere Super Bowl-finalen. Året efter - i 1999 - rejste han til USA for at kommentere finalen direkte fra stadion.

Siden har han været vidt omkring i tv-branchen - altid med et løfte til sig selv om kun at sige ja til opgaver, som han kan se sig selv i. Derfor måtte han også overveje det en ekstra gang, da han blev tilbudt værtsrollen i "Vild med dans" i 2006.

- Jeg sagde nok ja til det for at få det på cv'et, siger han.

Men det ændrede sig, og han "elskede hvert et minut".

- Det var ikke bare et tv-program. Det skabte også glæde og kærlighed hos folk. Masser af mennesker begyndte at danse, og det bragte dem sammen. En masse endorfiner blev forløst fuldstændig ligesom i en sportskamp, siger han.

I øjeblikket arbejder han på at udvikle sit eget spil på hjemmesiden picks.dk, hvor man kan forudsige og rangere udfaldet af kampe i forskellige sportsgrene.

Claus Elming runder de 50 år: Han har drømt om at lave tv hele livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce