Dødsfald: Ellen Pape Lange


Dødsfald: Ellen Pape Lange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ellen Pape Lange, Aarhus, er død, hun blev 92 år.

Hun voksede op i Vejle og gik på gymnasiet under anden verdenskrig, hvor flere af de mandlige elever gik under jorden. Hun blev student i befrielsesforåret 1945, og hun og hendes bror Thorkil var de første i familien, som blev studenter og fik en længere boglig uddannelse.

Efter krigen var hun i Finland som medhjælp på en gård for at bidrage til genopbygningen af landet. Senere var hun au pair i England det meste af et år og havde indtil sin død kontakt med de to piger, som hun passede. Hun var også i Schweiz på "Moralsk Oprustningslejr".

Ellen Lange blev uddannet lærer på Zahles Seminarium i København. Her mødte hun Poul Ivar Lange, og de blev gift i november 1950. Han fik stilling som hjælpepræst ved Skt. Jørgens Kirke og Sørup Kirke i Svendborg, og Ellen Lange var lærer på en lokal skole. I 1951 blev sønnen Troels født.

I 1953 flyttede familien til Tolne i Vendsyssel, hvor Poul Ivar Lange fik job som sognepræst i Tolne-Hørmested, og Ellen var præstekone og organist. I 1954 kom sønnen Ulrik til og i 1957 datteren Ingrid, og Ellen Lange blev lærer på deltid på den nybyggede Tolne Centralskole.

Til præstegården hørte en stor prydhave med græsplæne og staudebede, en stor køkkenhave med aspargesbede, hindbær, frugttræer og korn til hønseholdet. Pengene var små, men Ellen Lange var en dygtig husmor og fik meget ud af lidt. Det var før køleskabets og plasticposernes tid, men der var et frysehus på andelsbasis i stationsbyen, hvor høsten fra køkken- og frugthave kunne gemmes.

I 1959 købte parret som nogen af de allerførste i 1960'ernes sommerhusbølge en sommerhusgrund i Vesterklit ved Tversted og byggede et lille hus på 22 kvadratmeter. Huset blev med tiden udvidet.

I 1965 flyttede familien til Viby, da Poul Ivar Lange fik stilling som residerende kapellan ved Fredenskirken i Viby. Ellen Lange blev ansat som lærer på deltid på blandt andet Søndervangskolen, og hun var aktiv i menighedsarbejdet med blandt andet bazar, håndarbejdskreds, udflugter og højskolen i kirken.

Hun var meget historisk interesseret og fulgte i mange år historiekurser på Folkeuniversitetet med tilhørende udlandsekskursioner. Sammen med sin mand rejste hun også en del i Europa og Mellemøsten. Da børnebørnene meldte sig fra 1980 og frem, var hun og hendes mand en stor støtte for de unge familier og højt elsket af børnebørnene. Hun samlede familien regelmæssigt og lagde stor energi i disse sammenkomster.

Da Poul Ivar Lange gik på pension i 1990, flyttede parret hundrede meter væk fra embedsboligen til et hus i Kongsvang. Han døde i 2010, og hun blev boende i huset indtil 2013, hvor hun flyttede til en lejlighed i Langenæsbo. Hun blev mere og mere skrøbelig, og hun døde netop, da hun skulle flytte i plejebolig.

Ellen Lange var altid aktiv og kontaktskabende i sit nærmiljø, hun var en favnende og samlende mormor, farmor, oldemor, svigermor og bonusbedstemor, og hun var frisk i hovedet og interesseret i mennesker og omverden til det sidste. Hun efterlader sig sine tre børn med familier.

BLIK

Dødsfald: Ellen Pape Lange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce