Dødsfald: Knud Hornemann

Forhenværende dommer Knud Hornemann er død, han blev 92 år.

Dødsfald: Knud Hornemann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhenværende dommer Knud Hornemann, Hornslet, er død, han blev 92 år.

Han voksede op i Aalborg og blev uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 1952. Samme år blev han gift med Anna, og de flyttede efter hans embede som dommerfuldmægtig og retsassessor, først til Frederikshavn, så Fredericia og så Lyngby ved København, før han som 46-årig blev ansat ved Retten i Aarhus som landets yngste dommer. På den tid var det usædvanligt at blive udnævnt til dommer, før man var fyldt 50 år.

Ved retten i Aarhus blev han især kendt og anerkendt for sagen mod Boligkaravanen, en flok unge mennesker, som sidst i 1970'erne besatte Østbanegården i Aarhus.

Foruden jobbet ved Retten i Aarhus var han også dommer ved Bitingstedet i Hornslet.

I sit embede som dommer gik Knud Hornemann ind for, at lovovertrædere skulle have en ordentlig og fair behandling, selv om de have overtrådt loven. Han var også en af de første, som indførte den praksis, at tiltalte i retssager ikke skulle stå op, mens dommen blev afsagt. I det hele taget var ordentlighed og omsorg mærkesager for ham igennem livet.

Hans store passion var opera og anden klassisk musik, og han gik ofte til koncerter i Musikhuset Aarhus. En anden stor interesse var historie og arkæologi, og han var meget vidende, idet han læste rigtig mange bøger. Sammen med hustruen rejste han også en del.

Knud Hornemann efterlader sig sin hustru gennem 67 år, Anna, og parrets søn med familie.

BLIK

Dødsfald: Knud Hornemann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce