En ægte hvid blev slået til æresmedlem

Poul Viggo Bartels Petersen blev på generalforsamlingen i Aarhus Gymnastikforening af 1880 udnævnt til æresmedlem af foreningen, hvilket kun er ganske få beskåret.

En ægte hvid blev slået til æresmedlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange har i årenes løb erklæret sig selv for "hvide". Især, når det gået godt for AGF's håndboldspillere, fodboldspillere og atletikudøvere. Nogle ganske få kan uden at blinke med øjnene kalde sig for ægte AGF'ere.

Poul Viggo Bartels Petersen hører til den sidste kategori. Den århusianske advokat blev på generalforsamlingen i Aarhus Gymnastikforening af 1880 udnævnt til æresmedlem af foreningen, hvilket kun er ganske få beskåret.

Den korte begrundelse taler for sig selv: Poul Viggo Bartels har været medlem af AGF i 52 år, heraf mere end 30 år som hovedbestyrelsesmedlem. Fra 1990 til 1999 var han medlem af bestyrelsen i AGF Kontraktfodbold. I to år var han formand for den professionelle fodbold.

Han begyndte egentlig som fodboldspiller i AGF efter at have plaget sin far hjemme på græsplænen på Ellemarksvej. Selv om det blev til det århusianske mesterskab i fodbold sammen med blandt andre Bent Wachmann, valgte han håndbolden, da det blev alvor. Poul Viggo Bartels Petersen var den elegante tekniker, der spillede 180 divisionskampe og scorede flere end 1000 mål, mens Ole Nørskov holdt målscoringen nede i den anden ende.

- Det var måske lidt atypisk, at jeg sidst i 20'erne blev spurgt, om jeg ville være med i hovedbestyrelsen. Dengang var medlemmerne ofte ældre. Men når man som jeg havde 20 fantastisk sjove år og havde mødt nogle af mine bedste kammerater, siger man "jo tak". Det var min fars bedste ven, Jørgen Ryø, der gerne ville have en jurist i bestyrelsen. For mig har arbejdet også altid været en god mulighed for at fastholde mange venskaber, siger Poul Viggo Bartsels Petersen, der er partner i den århusianske advokatvirksomhed Kromann Reumert.

Selv om han er advokat i international selskabs- og erhvervsret og en af landets førende i virksomhedsoverdragelser, hvilket måske kan lyde lidt tørt i et omklædningsrum, har PV, som han kaldes, altid holdt ved humoren og den umiddelbare glæde, som grundlæggende er sportens idé. For PV kunne overrækkelsen af æresmedlemskabet ikke ske et bedre sted end på AGF's anlæg i Fredensvang.

- Det har måske ikke altid været lige nemt at blive kaldt amatør som jurist. Men det har også fulgt med på posten, siger Poul Viggo Bartels Petersen, der kun er æresmedlem nummer 24 i gymnastikforeningen af 1880, der runder 140 år næste år.

- For mig er det vigtigt, at vi i AGF har bibeholdt vores skæbnefællesskab afdelingerne imellem. Det vidner klubhuset om. I min verden er der for eksempel ikke en professionel og en amatørafdeling indenfor fodbolden i AGF. Vi har over de seneste 20-30 år formået at lave system, hvor foreningen hænger sammen. Vi skal ikke spørge om lov, når folk kommer med penge. Vi er selvstyrende. Derfor bakkede mange fonde - ikke mindst Salling Fondene - op i forbindelse med det nye anlæg. Det vigtige for mig er, at vi har en god og respektfuld dialog og et godt samarbejde hinanden imellem, med kommunen og andre.

Poul Viggo Bartels Petersen bliver af sine omgivelser beskrevet som holdspilleren. Dét er han, og han har aldrig fremhævet sin position frem for andre i foreningen.

- Vi har jo alle sammen det samme mål: At vinde om søndagen.

En ægte hvid blev slået til æresmedlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce